SAI Certinvest lanseaza TARGET 2035 si TARGET 2045, doua fonduri de investitii cu orizont de timp prestabilit
3/35387
calendar_month 23 Oct 2023, 10:56


SAI Certinvest SA, prima societate independenta de administrare a fondurilor de investitii autorizata din Romania, anunta lansarea a doua fonduri de investitii cu orizont de timp prestabilit, Certinvest TARGET 2035 si Certinvest TARGET 2045. Cele doua fonduri de investitii raspund numeroaselor solicitari primite de la investitori din piata locala de capital privind completarea portofoliului cu solutii de investitii pe termen lung, cu expunere atat pe piata locala cat si internationala.

Produsele financiare cu orizont de timp prestabilit sunt extrem de populare in afara Romaniei, in special in randul persoanelor care au obiective pe termen lung, cum ar fi achizitionarea unei case, scolarizarea copiilor la universitati internationale de top, o retragere mai devreme din campul muncii, sau asigurarea de venituri suplimentare la varsta pensionarii.

Certinvest TARGET 2035 investeste intr-o prima faza in proportie de 70% in actiuni si in titluri de participare tranzactionate care investesc preponderent in actiuni, in timp ce fondul Certinvest TARGET 2045 investeste intr-o prima faza in proportie de 95% in actiuni si in titluri de participare tranzactionate care investesc preponderent in actiuni. Expunerea ambelor fonduri este diversificata la nivel global si are toleranta mai mare la risc in primii ani, cand orizontul investitional este indepartat. Alocarea activelor se reorienteaza treptat catre instrumente financiare cu venit fix, astfel incat riscul investitional sa fie redus pe masura ce data tinta se apropie.

Spre deosebire, insa, de fondurile de pensii private, aceste produse au un nivel ridicat de lichiditate. Astfel, un investitor isi poate retrage investitia trimestrial, in perioada in care fondul este deschis pentru operatiuni de rascumparare, respectiv 01-25 ale lunilor martie, iunie, septembrie sau decembrie - si nu doar in momentul atingerii orizontului de timp prestabilit. Un avantaj fata de investiile pe cont propriu este ca aceste fonduri sunt gestionate de profesionisti cu multi ani de experienta in piata de capital, oferind un grad mai ridicat de incredere in atingerea randamentelor propuse. Ȋn plus, fondurile cu orizont de timp prestabilit reprezinta o optiune de investitie diversificata care este ajustata automat in timp, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului. Nu in ultimul rand, costurile de tranzactionare sunt mentinute la minimum, cele doua fonduri beneficiind de comision 0 atat la subscriere cat si la rascumparare.

“Lansarea produselor Certinvest TARGET 2035 si TARGET 2045 reprezinta un pas important in diversificarea ofertei noastre pentru piata locala de capital, fiind primele produse din portofoliul Certinvest cu expunere si pe pietele internationale. Speram sa fie primite bine de piata, cu atat mai mult cu cat raspundem unor cereri foarte specifice privind orizontul de timp dorit“, a declarat Alina Huidumac, Director Executiv SAI Certinvest.

SAI Certinvest a inregistrat o crestere de 492% a numarului de conturi noi deschise in platforma InvestOnline.ro in primul trimestru al anului 2023 fata de ultimul trimestru al anului trecut, si o crestere de 631% a numarului de depuneri in fondurile deschise de investitii administrate de societate, comparativ cu ultimul trimestru din 2022. Un semnal pozitiv inregistrat de societate privind loializarea clientilor este dat de cresterea cu 61% a investitiilor recurente lunare in prima jumatate a anului 2023 comparativ cu aceasi perioada a anului 2022.SAI Certinvest are ȋn administrare 6 fonduri deschise de investitii, 5 fonduri de investitii alternative si peste 100 de portofolii administrate privat.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?