SAI Certinvest anunta inchiderea anticipata a ofertei publice initiale de investitii in FIA Certinvest TARGET 2035
3/35514
calendar_month 16 Nov 2023, 09:48


SAI Certinvest SA, prima societate independenta de administrare a fondurilor de investitii autorizata din Romania, anunta inchiderea anticipata a ofertei publice initiale a fondului de investitii alternative Certinvest TARGET 2035. Astfel, fondul a colectat de la investitori intr-o perioada mai scurta de timp suma tinta anuntata in documentul de oferta.


Lansat ca raspuns la nevoile exprimate de romani pentru produse financiare cu orizont lung de timp, cu expunere atat pe piata internationala cat si pe cea locala, Certinvest TARGET 2035 este un produs financiar cu orizont de timp prestabilit, anul 2035. Fondul investeste intr-o prima faza in proportie de 70% in actiuni si in titluri de participare tranzactionate care investesc preponderent in actiuni. Expunerea fondului este diversificata la nivel global si are toleranta mai mare la risc in primii ani, cand orizontul investitional este indepartat. Alocarea activelor se reorienteaza treptat catre instrumente financiare cu venit fix, astfel incat riscul investitional sa fie redus pe masura ce data tinta, 2035, se apropie.


Spre deosebire de fondurile de pensii private, Certinvest TARGET 2035 are un nivel ridicat de lichiditate. Astfel, un investitor isi poate retrage investitia trimestrial, in perioada in care fondul este deschis pentru operatiuni de rascumparare, respectiv 01-25 ale lunilor martie, iunie, septembrie sau decembrie - si nu doar in momentul atingerii orizontului de timp prestabilit. Un avantaj fata de investiile pe cont propriu este ca fondul este gestionat de profesionisti cu multi ani de experienta in piata de capital, oferind un grad mai ridicat de incredere in atingerea randamentelor propuse. Ȋn plus, un fond cu orizont de timp prestabilit reprezinta o optiune de investitie diversificata care este ajustata automat in timp, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului. Nu in ultimul rand, costurile de tranzactionare sunt mentinute la minimum, Certinvest TARGET 2035 beneficiind de comision 0 atat la subscriere cat si la rascumparare.


“Ȋnchiderea anticipata a ofertei publice initiale pentru Certinvest TARGET 2035 arata atat apetitul investitorilor din Romania pentru investitii pe termen lung, cat si increderea in SAI Certinvest ca administrator de fonduri. Este un nou semnal ca lucram cu pasiune pentru clientii nostri, pentru a le oferi independenta financiara de care au nevoie. Le multumesc inca o data pentru increderea in noi si reafirm angajamentul echipei pentru excelenta in investitii“, a declarat Alexandru Voicu, CEO SAI Certinvest.


Produsele financiare cu orizont de timp prestabilit sunt extrem de populare in afara Romaniei, in special in randul persoanelor care au obiective pe termen lung, cum ar fi achizitionarea unei case, scolarizarea copiilor la universitati internationale de top, o retragere mai devreme din campul muncii, sau asigurarea de venituri suplimentare la varsta pensionarii. 

SAI Certinvest are ȋn administrare 6 fonduri deschise de investitii, 5 fonduri de investitii alternative si peste 100 de portofolii administrate privat.