S-a lansat Collegio, prima Academie de Comunicare Moderna
3/35436
calendar_month 01 Nov 2023, 15:54


O camera video indreptata catre tine, un public de 30.000 de oameni, o pata de cafea pe pantaloni chiar inaintea prezentarii sau o schimbare brusca exact inainte de marea intalnire. Cum ai gestiona aceste situatii?

8 din 10 persoane se tem sa vorbeasca in public facand agorafobia sa fie una dintre cele mai frecvente fobii declarate de oameni la nivel mondial, surclasand arahnofobia sau frica de zbor.

Comunicarea reprezinta una dintre cele mai importante abilitati pentru manageri, antreprenori si profesionisti din diverse domenii, insa putini stiu ca peste 50% din comunicare este reprezentata de modul in care aratam si ceea ce exprimam prin aspecte precum infatisarea sau gesturile. Cuvintele pe care le folosim constituie doar o mica parte din comunicare si sunt puternic influentate de modul in care vorbim, incluzand aici ritmul vorbirii, respiratia, inflexiunile si volumul vocii.

In epoca comunicarii digitale 4.0, a conectivitatii permanente, comunicarea trebuie adaptata la noua realitate. Conduita online si cea offline pot constitui succesul sau esecul intr-o interactiune si construiesc reputatia cuiva.

Collegio, prima Academie de Comunicare Moderna

In acest context, Collegio introduce un program de dezvoltare pentru competente de comunicare moderna, structurat sub forma unei calatorii de crestere holistica, in care participantii pot dezvolta fiecare fateta a comunicarii, cu rezultate reale. 

Programul Collegio propune o curricula integrata, compusa din cursuri intensive, complementare si interdependente, care dezvolta toate abilitatile de care are nevoie un vorbitor de exceptie pentru a performa in orice context.

Collegio merge dincolo de clasicele cursuri de abilitati de prezentare si de Public Speaking si este conceput sa imbine teoria (30%) cu practica (70%) pentru a dota participantii cu instrumentele necesare pentru succes in afaceri si cariera printr-un program intensiv de 9 discipline: Dictie si Public Speaking, Media Intelligence, Comunicare Avansata in Afaceri, Retorica, Dezbatere si Argumentare, Design Thinking, Zona de Disconfort, Comunicare Asertiva, Negociere si Leadership.

Studiile arata ca 90% din anxietatea pe care o simt oamenii inainte de a face o prezentare provine din lipsa de pregatire. Collegio schimba cadrul de gandire atunci cand vine vorba de livrarea unui discurs: de la dictie la interactiunea cu mass-media, la prezentari grafice captivante, comunicare persuasiva, asertiva, inovatoare si gandire critica, pana la iesirea din zona de (dis)confort. Collegio inzestreaza cursantii cu abilitatile si cunostintele necesare care conduc la relatiile interumane mai armonioase si de durata, cu succes in business si viata personala.

„Romania este pe ultimul loc in topul european Longlife-learning, altfel spus, romanii inceteaza sa mai invete dupa ce au absolvit o forma de invatamant. Collegio isi propune sa schimbe acest aspect si construieste o punte de legatura intre invatamantul universitar, formal, si metodele de predare non-formale si informale, deprinse in anii de experienta in business de mentorii programului. Am plecat de la premisa ca, pe langa „hard skills”, omul de comunicare, antreprenorul, managerul si profesionistul modern au nevoie de un set de abilitati diverse care se extind dincolo de traditionalele “soft skills”, cultivand capacitatea de a colabora, influenta si contribui cu idei si solutii relevante in diferite medii. Studentii mentorilor Collegio lucreaza in marile corporatii, in institutii importante ale statului sau sunt antreprenori de succes. Subiectele abordate in cadrul Academiei de Comunicare Moderna sunt relevante si actualizate conform realitatii in care traim, iar mentorii cu care colaboram fac posibil un astfel de program de top, unic pe piata de cursuri din Romania.” – Mihai Craciun, Fondator si Manager Collegio.Cine sunt mentorii?

Mentorii Collegio sunt profesionisti din mass-media, business si mediul academic cu cariere solide, nationale si internationale, acoperind o multitudine de domenii. Om de radio si televiziune si trainer cu experienta de 10 ani in Public Speaking si dictie, Mihai Craciun a fondat Collegio, dupa programul de dictie in limba engleza - PeterPiper.ro. Mihai Craciun a strans in jurul sau profesionisti cu o vasta experienta precum: Carmen Ivanov, Fondatoare Dictie.ro, Ion Alexandru, Redactor-sef Eurosport.ro, Sorin Anagnoste, Conf. univ. dr. la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine, fost manager in Big 4, Catalina Chinie, Lect. univ. dr. la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine, Project Manager intr-una din cele mai mari companii de consultanta din Romania, Andreea Raceanu, Lect. univ. dr. la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, si Bianca Savu, Lect. asoc. dr. la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti si profesor la Scoala Europeana.

Programul Collegio este sustinut de 7 mentori si invitatii lor din diverse industrii si se desfasoara in perioada 3 februarie – 19 mai 2024, pe parcursul a 7 weekenduri cu 12 ore interactive cu pauze, in format hibrid, online si fizic, la Hotel Cismigiu. Inscrierile se fac pana pe 31 ianuarie 2024, printr-un e-mail la hello@collegio.ro sau pe website-ul www.collegio.ro.  

Cu o experienta vasta in TV si radio, Mihai Craciun este specialist in comunicare si unul dintre cei mai apreciati profesori de dictie din Romania. In cei 10 ani de activitate in zona de media, Mihai a lucrat cu radiouri (Guerrilla, Gold FM, Tananana, Kiss FM, Rock FM, Magic FM) si televiziuni (PRO TV, Prima Sport, Orange Sport). A pregatit cu succes peste 10.000 de profesionisti din vaste domenii de activitate, reusind sa sesizeze cu usurinta dictia deficitara a acestora si sa le perfectioneze discursul liber. Expertiza sa este recunoscuta la nivel national, colaborand cu mai multe companii de stat si private. Mihai este analist si comentator sportiv, si realizeaza podcastul Luni Seara, pe canalul de YouTube „Craciun tot anul”. Licentiat in Marketing, Mihai Craciun a absolvit 2 programe de Masterat: Comunicare si P.R. la SNSPA si Filosofie si gandire critica la Universitatea Bucuresti.