S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piata muncii a tinerilor si adultilor cu autism
3/36046
calendar_month 01 Feb 2024, 14:00


Asociatia Autism Voice si BRD Asigurari de Viata au lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor si adultilor cu autism, in cadrul unui eveniment special desfasurat la sediul organizatiei.

Aceasta colaborare reprezinta un moment important in parcursul initiativei lor comune de a transforma vietile persoanelor cu tulburari de spectru autist din Romania, oferindu-le acces la tehnologii de ultima generatie si resurse specializate.

Participanții la eveniment au avut ocazia să observe metodele de învățare la care vor avea acces tinerii și adulții în cadrul Smart Lab-ului.

Acest laborator nu este doar un spațiu, ci o oportunitate de explorare și experimentare, unde aceștia își pot dezvolta abilitățile în domenii diverse precum construcții, IT, robotică, logistică, digital, comunicare la distanță, botanică și multe altele.

În cadrul proiectului Smart Lab derulat de Autism Voice cu susținerea BRD Asigurări de Viață, partener drag nouă, avem ca scop dezvoltarea abilităților necesare la un viitor job.

Smart Lab-ul este integrat în programele de recuperare ale Autism Voice și este utilizat de către beneficiarii proiectului nostru și datorită unor traineri externi, cu know-how atât în domeniile de tehnologie, cât și în lucru și comunicarea cu tineri cu afecțiuni din spectrul autist.

În cadrul atelierelor pe care le desfășurăm, beneficiarii învață aptitudini și know-how pentru angajabilitatea lor în domenii variate.

Demersurile noastre au în vedere integrarea pe piața muncii a persoanelor cu autism, ceea ce reprezintă un prim pas spre schimbare și o speranță pentru întreaga comunitate. Inițiativele Autism Voice au ca scop facilitarea de oportunități reale de ocupare pe piața muncii pentru aceste persoane"
, explică Anca Dumitrescu, Președinte Autism Voice.

Parteneriatul solid dintre Autism Voice și BRD Asigurări de Viață nu se oprește aici însă. Proiectul propune o colaborare pe termen lung, cu acțiuni concrete menite să consolideze abilitățile și cunoștințele beneficiarilor cu scopul de a-i pregăti pentru piața muncii.

Prin intermediul atelierelor de educație non-formală și craftsmanship, 15 adulți și 150 de adolescenți cu autism vor beneficia de sesiuni educative și practice, create special pentru a-i sprijini în dezvoltarea abilităților esențiale în diverse domenii.

Acest proiect remarcabil este posibil datorită sponsorizării oferite de BRD Asigurări de Viață în valoare de 50.000 de euro, care marchează astfel implicarea activă și susținerea financiară a instituției în inițiativele de incluziune socială.

Această inițiativă rezonează puternic cu valorile companiei pe care o reprezint, de incluziune și egalitate de șanse. Smart Lab-ul nu este doar un spațiu de învățare; reprezintă o poartă către noi posibilități pentru tinerii cu tulburări din spectrul autist.Prin furnizarea de resurse și tehnologii avansate, acest laborator le va permite să-și dezvolte competențe esențiale în domenii de viitor precum IT-ul și robotica, dar nu numai.

Este un pas crucial în direcția integrării lor eficiente în societate și pe piața muncii. La BRD Asigurări de Viață ne dedicăm nu doar afacerilor, ci și susținerii comunității. Investind în acest proiect, ne unim forțele pentru a crea o lume mai deschisă și mai accesibilă pentru toți.

Să nu uităm că educația e cea mai bună asigurare de viață, contribuind la dezvoltarea personală și profesională, oferind acestor tineri instrumentele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile sociale, cognitive și de comunicare”
, a declarat Benjamin Turquin, Director General BRD Asigurări de Viață.

Autism Voice și BRD Asigurări de Viață exprimă recunoștința lor față de toți cei care au contribuit la succesul acestei inițiative, subliniind importanța colaborării dintre organizațiile non-guvernamentale și sectorul privat în sprijinirea persoanelor cu autism.

Proiectul reprezintă un exemplu elocvent al impactului pozitiv pe care îl pot avea astfel de parteneriate în comunitate și confirmă angajamentul ambelor entități pentru promovarea incluziunii sociale și profesionale a persoanelor cu autism.

Mai multe detalii despre formele de susținere a misiunii organizației se pot găsi pe site-ul Autism Voce.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?