hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Roland Garros - Live 3D Full HD, exclusiv prin Panasonic

Roland Garros - Live 3D Full HD, exclusiv prin Panasonic

calendar_month 15 Apr 2010, 19:27
Panasonic a anuntat astazi incheierea unui parteneriat cu Federatia Franceza de Tenis (FFT), Orange si Eurosport pentru transmiterea live a open-ului de tenis de la Roland Garros, in sistem 3D.

Panasonic Romania a anuntat de asemenea ca pregateste cateva spatii publice unde se va putea urmari turneul de tenis in format 3D; mai multe informatii despre acestea urmand sa fie anuntate in perioada urmatoare. Panasonic este principalul promotor al tehnologiei 3D si considera ca dupa imensul succes al parteneriatului cu AVATAR, Roland Garros va fi a doua piatra de temelie a industriei 3D.

Roland Garros va avea loc in perioada 23 mai – 6 iunie 2010 si este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din calendarul sportiv si marele slem cu audienta TV cea mai mare din Europa. Pentru prima data in istorie, pasionatii de tenis de pe batranul continent vor putea viziona turneul in sistem 3D, in anumite locatii, intrand realmente in atmosfera de la Roland Garros. Meciurile transmise 3D, in direct, vor fi cele din arena centrala, Philippe Chatrier.

Evenimentul va fi transmis prin ADSL si fibra optica catre abonatii Orange din Franta, pe un canal dedicat. in plus, gratie camerelor de filmat profesionale furnizate de Panasonic, Orange va putea inregistra imagini 3D din culise cu ajutorul carora va putea crea reportaje 3D de la fata locului. Un documentar special 3D va fi produs dupa incheierea turneului de tenis si va fi difuzat tot pe canalul special Orange TV. Mai mult, intregul turneu va fi transmis in sistem 3D in numeroase magazine din Franta.

Eurosport va primi semnalul 3D transmis de Orange si va furniza mai departe continutul 3D prin satelit catre mai mult de 3.000 de magazine din 58 de tari europene, in afara Frantei, unde curiosii vor putea urmari evenimentul pe plasma 3D Panasonic VT20. Dealerii participanti la acest program vor aparea listati in curand la adresa: http://fullhd3d.panasonic.eu/en_GB

“Lansarea primelor modele de plasme Viera Full HD 3D cu diagonala de 50 inch si a primelor playere Blu-ray 3D in Europa, in aceasta primavara, va marca inceperea unei noi ere in domeniul divertismentului. Colaborarea dintre Panasonic, Orange, Eurosport si FFT este un mare pas inainte si va arata potentialul pe care il au nu doar productiile 3D de la Hollywood, dar si evenimentele sportive transmise live, in trei dimensiuni. Transmisiile de la un eveniment atat de prestigios cum este Roland Garros vor stimula imaginatia audientei si vor marca un punct de hotar pentru evolutia viitoare a televiziunii 3D”, spune Laurent Abadie, CEO si Chairman la Panasonic Europe.

“Inca de la inceputurile transmisiilor TV de la evenimente sportive, turneul de la Roland Garros a fost un promotor al inovatiei si suntem foarte mandri ca editia din acest an este primul turneu de tenis ce va beneficia de transmisii live 3D, pe o scara atat de larga”, adauga Michel Grach , Media Director al Roland Garros. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?