Record: Activele utilizatorilor depasesc 100 miliarde de dolari in platforma Binance
3/36387
calendar_month 28 Mar 2024, 10:50

 
In prima saptamana a lunii martie, valoarea totala a activelor utilizatorilor gestionate de Binance a depasit, pentru prima data, pragul de 100 de miliarde de dolari, din momentul transparentizarii detinerilor de active prin intermediul sistemului de dovada a rezervelor (proof-of-reserves - POR) din noiembrie 2022.

A 16-a analiza a POR, realizata in prima zi a lunii martie, a aratat rezerve foarte apropiate de aceasta cifra de referinta. Pe masura ce intrarile puternice si cresterea preturilor activelor digitale au continuat pe parcursul lunii, a fost depasit pragul de 100 de miliarde de dolari, in scurt timp.

Depasirea pragului de 100 de miliarde de dolari este o dovada a increderii continue in Binance si a performantei robuste a pietelor cripto. Saptamanile recente au aratat o crestere remarcabila si sustinuta a preturilor activelor digitale, tendinta care a avut un rol semnificativ in cresterea valorii activelor utilizatorilor gestionate prin platforma Binance.

Aceasta perioada de dinamica pozitiva a pietei, cuplata cu fluxuri din ce in ce mai puternice catre platforma, subliniaza atat entuziasmul crescand pentru criptomonede, cat si increderea pe care utilizatorii o acorda Binance ca platforma de incredere pentru fondurile lor. 

Transparenta in gestionarea fondurilor si angajamentul fata de siguranta activelor utilizatorilor sunt pilonii principali care sustin aceasta incredere. Elementul central al acestei formule este sistemul POR al Binance, care permite oricui sa verifice detinerile agregate ale activelor utilizatorilor si, de asemenea, ofera utilizatorilor individuali capacitatea de a verifica daca fondurile lor sunt pastrate in siguranta.

De la infiintarea sa, cu suport pentru mai multe token-uri importante, POR a evoluat semnificativ, acceptand acum 31 de active digitale si incorporand solutii avansate precum zk-SNARKs pentru a imbunatati confidentialitatea si robustetea. Acest sistem nu numai ca asigura utilizatorilor o acoperire de 1:1 a activelor lor in orice moment, dar stabileste si un nou standard de transparenta printr-o combinatie de criptografie Merkle tree si interogari zero-knowledge. Aceasta abordare permite verificarea soldului net total al activelor utilizatorilor fara a compromite confidentialitatea individuala, un pas crucial inainte pentru a asigura increderea si securitatea in ecosistem.

Publicarea codului sursa POR si colaborarea activa cu expertii in securitate si comunitatea au fost esentiale in rafinarea sistemului.

Feedback-ul si auditurile externe au condus la imbunatatiri continue, evidentiind angajamentul Binance nu doar de a mentine, ci si de a ridica standardele industriei.  

Conform celei mai recente iteratii POR, la 1 martie, Binance detinea peste 103% din fondurile BTC ale utilizatorilor - ceea ce inseamna la fel de multi bitcoin pe care utilizatorii i-au depus pe platforma noastra, plus o rezerva suplimentara de 3% - aproape 103,5% din fondurile ETH ale utilizatorilor si pana la 110,6% in USDT.