Raportul Nokia People and Planet 2023 subliniaza importanta digitalului in crearea unui viitor mai durabil
3/36301
calendar_month 07 Mar 2024, 10:00


Nokia si-a anuntat astazi raportul de sustenabilitate pentru 2023, subliniind performanta sa in ceea ce priveste strategia de sustenabilitate a companiei. Strategia consta din cinci domenii de interes: Mediu, Digitalizare industriala, Securitate si confidentialitate, Reducerea decalajului digital si Afaceri responsabile. Abordarea de sustenabilitate a Nokia urmareste sa maximizeze impactul in domeniile cele mai importante pentru companie si partile interesate si este parte integranta a tehnologiei si deciziilor de afaceri pe care le ia.

Subho Mukherjee, VP, Global Head of Sustainability la Nokia, a declarat: „Credem ca digitalizarea, alimentata de conectivitate imbunatatita, va juca un rol din ce in ce mai important in a ajuta industriile si economiile sa se decarboneze, permitand in acelasi timp o societate mai incluziva. Rolul Nokia in maximizarea amprentei tehnologiei noastre pentru a conecta retelele critice defavorizate si sigure si pentru a decarboniza industriile, minimizand in acelasi timp amprenta noastra prin eficienta energetica a produsului, circularitate, reducerea riscului utilizarii gresite a tehnologiei, precum si construirea unui lant de aprovizionare durabil sunt detaliate in Oameni. & Planet Report 2023. Progresul, inclusiv invatarea din provocari, ofera o baza solida, deoarece Nokia continua sa dezvolte ESG intr-un avantaj competitiv cu clientii si partile interesate.”

Realizarile Nokia in domeniul durabilitatii in 2023 au inclus:

Mediu inconjurator

Reducerea emisiilor totale de gaze cu efect de sera in domeniile 1, 2 si 3 cu 11% incepand cu 2022.

Atins tinta masiva MIMO BTS AirScale 5G in 2023, cu o reducere de 50% a consumului de energie in comparatie cu 2019. Acest lucru este permis de imbunatatiri continue ale functionalitatilor software si de noi produse 5G bazate pe ultima generatie de SoC Nokia ReefShark.
S-a atins obiectivul de energie regenerabila pentru 2023, cu 75% din electricitatea achizitionata in facilitatile globale ale Nokia provenind din surse regenerabile.

S-a realizat o scadere cu 54% a emisiilor din logistica comparativ cu 2019. Nokia continua sa lucreze cu solutii inovatoare, cum ar fi combustibilul durabil pentru aviatie.
Digitalizarea industriala

Recunoscut drept lider de piata in sectorul wireless privat – care ii ajuta pe industrii sa-si accelereze propria transformare digitala – cu peste 710 de clienti la nivel global.

Am asigurat peste 120 de clienti noi in 2023, ajutand industria industriala sa-si accelereze transformarea digitala pentru a crea procese mai eficiente si a imputernici lucratorii pentru rezultate de inalta calitate.

Securitate si confidentialitate

Am desfasurat un program de instruire in domeniul securitatii, care a inclus instruire obligatorie anuala, campanii trimestriale de constientizare, simulari lunare de phishing si initiative extinse pentru a proteja datele cheie, cum ar fi Programul Nokia pentru protectia informatiilor critice si Zero-Trust si Programul dedicat de securitate a aplicatiilor Nokia.

A dezvoltat si intretinut un serviciu de rezilienta cibernetica actionabila, care include investitii in Centrul de aparare cibernetica al Nokia si in echipa sa de raspuns in caz de urgenta.

Reducerea decalajului digital

A atins 691 534 de beneficiari directi, inclusiv 130 832 adaugati in 2023 prin proiecte de digitalizare sociala, construirea abilitatilor digitale, conectarea persoanelor neconectate sau deservite si imbunatatirea incluziunii, echitatii si diversitatii.Primul furnizor de echipamente de telecomunicatii care a anuntat produsele electronice si modulele optice ale retelei de banda larga cu fibra optica din SUA pentru a fi utilizate in programul Broadband Equity, Access and Deployment (BEAD).

Centre digitale acceptate in 350 de sate din India. Programul multianual al ecosistemului de sate digitale Smartpur al Nokia da putere antreprenorilor locali, oferindu-le facilitati pentru a face serviciile digitale accesibile in satele rurale. Numarul de beneficiari directi atinsi in 2023 este estimat la 119 795.

Afaceri responsabile

Recunoscuta pentru a opta oara de catre Ethisphere drept una dintre cele mai etice companii® din lume.

Finalizata a doua evaluare independenta pentru Initiativa Retelei Globale. Evaluatorii au evidentiat cultura puternica a drepturilor omului a Nokia si procesul robust de Due Diligence in domeniul drepturilor omului.

A obtinut un clasament A- de la CDP pentru munca privind schimbarile climatice si a fost recunoscut ca lider de implicare a furnizorilor de catre programul de evaluare a implicarii furnizorilor al CDP.

Cadrul de finantare durabila anuntat. Acest cadru intareste angajamentul Nokia fata de cresterea durabila, asigurandu-se ca strategia de finantare sustine strategia ESG a companiei.

La inceputul anului 2024, Nokia s-a angajat sa reduca emisiile nete de gaze cu efect de sera de-a lungul lantului sau valoric (sfera 1, 2 si 3) pana in 2040. Nokia s-a angajat, de asemenea, sa-si accelereze obiectivul interimar existent pentru 2030 de a reduce emisiile de GES in cadrul propriilor operatiuni (sfera 1 si 3). 2), ajungand la o reducere de 83% pana in 2030 fata de valoarea de referinta din 2019. Pentru a se asigura ca obiectivele sunt aliniate cu stiinta climatica, Nokia si-a trimis scrisoarea de angajament net zero fata de initiativa Science Based Targets (SBTi) in februarie 2024.

Raportul de sustenabilitate Nokia People and Planet este publicat anual. Domeniul de aplicare al raportului de sustenabilitate 2023 acopera Nokia Group. Raportul este intocmit in conformitate cu Standardele GRI. Ca parte a raportarii sale, Nokia recunoaste si alte cadre de raportare a durabilitatii, cum ar fi Standardele SASB si Pactul Global al ONU. Indicatorii cheie de sustenabilitate selectati au fost asigurati de auditorul independent Nokia, Deloitte.