Raport Binance pentru trimestrul al doilea, 2023: Trei luni modeste pentru cripto, dar capitalizarea totala a pietei a crescut cu 0,4%
calendar_month 08 Aug 2023, 12:11


Platforma globala de schimb de criptomonede Binance a lansat, prin intermediul diviziei Binance Research, noul raport Market Pulse, care analizeaza starea pietei cripto. Potrivit acestuia, in trimestrul al doilea al anului, industria cripto a trecut printr-o perioada modesta, dar capitalizarea totala a pietei a crescut cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

“In pofida unui mediu incert macroeconomic si de reglementare, vedem un plus de capitalizare a pietei cripto. In plus, trimestrul al doilea este cel in care observam o revenire substantiala in activitatea Blockchain. Daca ne uitam la Bitcoin, din punct de vedere al pretului, acesta avut un trimestru excelent”, declara Ilie Puscas, Country Manager, Binance.

Bitcoin a spart, de altfel, plafonul de 30.000 de USD in iunie si a atins cel mai ridicat punct al sau, pe parcursul acestui an.

Potrivit Market Pulse, Avalanche a depasit performanta inregistrata anterior, atat ca nivel de tranzactii zilnice, cat si ca adrese unice. In acelasi timp, perioada aprilie-iunie a marcat un declin pentru DeFi, deoarece TVL (Total Value Locked) a scazut cu 11,2% fata de aceeasi perioada a lui 2022, incheind trimestrul la 44,2 miliarde USD.

Pe parcursul trimestrului al doilea, vanzarile NFT au scazut cu 23% anual, in tandem cu performanta in scadere a preturilor (-19%), masurata de indicele NFT-500.

La nivelul jocurilor, in acelasi timp, peisajul a fost condus de BNB Chain, Ethereum si Polygon, cu o cota de piata de peste 67%, calculata in functie de numarul de jocuri.

Versiunea integrala a studiului realizat de Binance Research este disponibila la acest link: https://research.binance.com/static/pdf/2Q23-Market-Pulse.pdf.