QuickScan este disponibil pentru integrare
1/10746
calendar_month 23 Apr 2010, 13:51
QuickScan, tehnologia BitDefender pentru diagnosticarea rapida a sistemelor posibil infectate, este disponibila acum pentru integrare.

QuickScan a fost lansat in februarie 2009 si este unul dintre cele mai rapide scanere online on-demand din lume, scanand toate aplicatiile care ruleaza la momentul scanarii pe deoparte si toate punctele critice dintr-un sistem pe de alta in mai putin de 60 secunde. QuickScan este bazat pe tehnologiile BitDefender anti-malware recunoscute la nivel international.

QuickScan poate rula online de pe orice sistem conectat la Internet si nu foloseste resursele sistemului decat pentru enumerarea aplicatiilor care sunt active in acel moment. Motoarele de scanare folosite se regasesc exclusiv pe serverele BitDefender.

QuickScan poate fi folosit si de utilizatorii care au deja o solutie antivirus instalata (este chiar recomandat in situatiile in care utilizatorii sunt nesiguri de eficienta solutiei pe care o au instalata).

Acum QuickScan poate fi integrat si in pagini web, astfel incat vizitatorii acestora pot fi avertizati rapid in cazul in care un virus este activ in sistemul acestora.

QuickScan este compatibil cu toate browserele populare de internet. Exista disponibila o extensie pentru Firefox, un ActiveX pentru Internet Explorer si o extensie pentru Chrome. Daca utilizatorul foloseste Opera sau un alt browser, este disponibil un plug-in generic care se instaleaza foarte usor. La accesare, site-ul care are integrat QuickScan identifica browser-ul utilizatorului si in cazul in care componenta pentru browser-ul respectiv nu este instalata, utilizatorul primeste un prompt cu instalarea acesteia.

“In prezent, prin rutina de folosire a calculatorului, in 90% din cazuri utilizatorii ruleaza aplicatii cu componenta online. Nevoia de securizare a conexiunii si a datelor este mult mai accentuata in momentul realizarii tranzactiilor si platilor online. Avem convingerea ca integrarea QuickScan in alte platforme va aduce un plus de valoare site-urilor care-l vor pune la dispozitie prin identificarea pericolelor informatice si analizarea situatiei critice foarte rapid“, a spus Alexandru Balan, Product Manager for Innovation and Technology, BitDefender. Tehnologia este disponibila pe site-ul dedicat http://quickscan.bitdefender.com.