hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Premiera in publicitate - spoturi 3D la cinema

Premiera in publicitate - spoturi 3D la cinema

calendar_month 28 Apr 2010, 13:56
Prima reclama tridimensionala din Romania ruleaza in cinematografele retelei Cinema City. Este vorba de un spot de auto-promovare al New Age Media Romania, regia de media care gestioneaza spatiul publicitar in multiplexurile Cinema City.

„Am realizat aceasta reclama pentru a ilustra felul in care revolutia 3D, care a crescut radical apetitul pentru vizionarea unui film la cinema, poate influenta si publicitatea in cinematografe. Spectatorii filmelor 3D au astfel parte de o experienta tridimensionala inca de la intrarea in sala de cinematograf, iar marcile si produsele devin mai apropiate de consumator si mai tangibil,” a explicat Raluca Demetriade, director de vanzari al New Age Media Romania.

Prima reclama 3D din Romania a costat aproape 9.000 de euro, iar productia ei a durat 4 saptamani. Aceasta a fost realizata de sucursala din Polonia a firmei suedeze The Chimney Pot. Spotul a fost creat de la zero, special pentru New Age Media Romania, pentru a beneficia din plin de efectul stereoscopic 3D. Muzica si efectele sonore au fost compuse special pentru acest spot, astfel incat sa fie adaptate imaginii. Conceptul apartine graficienilor 3D de la The Chimney Pot, in colaborare cu departamentul de productie al New Age Media. Durata spotului 3D al New Age Media este 17 secunde.

Acest spot publicitar reprezinta o premiera pentru Romania, desi cinematografele din tara noastra au implementat tehnologiile digitale 3D inca din 2008. La nivel international, utilizarea de reclame 3D in cinematografe a castigat adepti incepand de anul trecut, dar 2010 este considerat de specialisti anul de referinta pentru tehnologia 3D, atat in cinematografe, cat si in televiziune si deci se astepta ca un numar mare de companii sa apeleze la acest format pentru a-si promova brandul sau produsele.

Incepand din 27 aprilie, spoturile 3D ale New Age Media Romania vor fi difuzate in cinematografele din intreaga retea Cinema City (Bucuresti , Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau si Pitesti). 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?