Performante remarcabile si rezultate mixte in Barcelona pentru echipa de MotoGP a companiei romanesti CryptoDATA Tech
3/35220
calendar_month 05 Sep 2023, 16:25


CatalanGP din Barcelona a adus un weekend plin de actiune pentru echipele CryptoDATA RNF MotoE si MotoGP, cu performante impresionante si rezultate variate. Compania romaneasca CryptoDATA Tech, actionar majoritar al CryptoDATA RNF a reusit sa castige cursa de MotoE si se se califice pentru mare cursa de MotoGP pe prima linie de start.

Echipa CryptoDATA RNF MotoE: Stralucirea lui Mantovani

Andrea Mantovani, riderul de la echipa CryptoDATA RNF MotoE, unde actionar majoritar este compania romaneasca CryptoDATA Tech, a avut un weekend extraordinar in cele doua curse MotoE, urcand pe prima treapta a podiumului in prima cursa si un loc uimitor doi in a doua. Cu toate ca a pornit de pe prima pozitie, Mika Perez, principalul sau adversar, a intampinat provocari, dar a reusit sa obtina doua puncte importante. Performantele remarcabile ale lui Mantovani l-au ajutat sa urce de pe pozitia a 9-a pe pozitia a 7-a in clasamentul general al Campionatului Mondial FIM Enel MotoE. 

Echipa CryptoDATA RNF MotoGP: Calificare in prima linie de start pentru Miguel Oliveira 

In prima clasa de MotoGP, Miguel Oliveira a obtinut prima sa calificare a sezonului din linia intai, in spatele campionului curent, italianul Francesco Bagnaia si a spaniolului Aleix Espargaro. Cu toate ca a avut un start mai putin ideal in cursa de Sprint de sambata, Oliveira a luptat sa se claseze pe locul sase, obtinand pentru statistici cel mai rapid tur si mentinand un ritm foarte bun. 

Drama in cursa principala: Steag rosu si finish puternic

Cursa principala de duminica de la Circuitul de la Barcelona-Catalunya a inceput dramatic cu o cadere care a implicat mai multi piloti, ceea ce a dus la arborarea steagului rosu. Din fericire, ambii piloti ai echipei CryptoDATA RNF MotoGP nu au fost implicati. Cursa a fost reluata ulterior cu 23 de tururi.

Miguel Oliveira a avut un start puternic si s-a luptat sa ajunga pe locul trei inainte ca uzura anvelopelor sa ii afecteze performanta. La final, a traversat linia de sosire pe locul cinci, castigand 11 puncte importante in clasamentul general. Raul Fernandez a avut un inceput dificil, dar a aratat determinare pe masura ce a avansat in clasament. Din pacate, a intampinat o problema tehnica in turul 10 si a fost nevoit sa se retraga din cursa.

Urmatoarea cursa

Cu doar cateva zile pana la urmatoarea etapa de la Circuitul Mondial Misano - Marco Simoncelli ce va avea loc pe 10 septembrie, echipa CryptoDATA RNF MotoGP se pregateste pentru noi provocari si isi propune sa acumuleze cat mai multe puncte in cursele ramase din sezonul 2023.