hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Orange Money semneaza cu Alpha Bank pentru transferul afacerii din Romania

Orange Money semneaza cu Alpha Bank pentru transferul afacerii din Romania

calendar_month 24 Aug 2023, 13:57


Orange anunta ca a ajuns la un acord privind transferul afacerii de retail al Orange Money din Romania catre Alpha Bank Romania. Prin acest pas, Orange Romania se concentreaza pe strategia sa de crestere la nivel local, axata pe oferirea de servicii sustenabile de conectivitate si solutii digitale integrate, in linie cu strategia Grupului Orange la nivel international, „Lead the Future”.

Lansata in 2016, solutia Orange Money a devenit o alternativa la serviciile bancare traditionale din Romania, oferind o experienta digitala completa pentru emiterea cardurilor de debit si credit, transferuri, plati si alte operatiuni financiare zilnice. Ca urmare a acestei tranzactii, clientii Orange Money vor beneficia in continuare de servicii financiare digitale end-to-end ca parte din Alpha Bank Romania.

Tranzactia presupune transferul ecosistemului digital Orange Money local, care include platforma mobila fintech, clientii si portofoliul de produse din Romania, precum si partenerii, furnizorii si echipa care gestioneaza operatiunile financiare mobile.

Clientii Orange Money vor avea in continuare acces la aceleasi produse, servicii si beneficii ca pana acum si nu vor exista modificari in conditiile contractuale ale produselor si serviciilor oferite. Procesul se va desfasura in mod transparent, iar clientii vor fi informati cu privire la pasii urmatori.

 "Datorita unei echipe puternice de specialisti in digital banking, Orange Money Romania a crescut constant, devenind o solutie digitala financiara de top, recunoscuta de catre clienti si de piata pentru calitatea serviciilor si pentru viziunea inovatoare. Abordarea strategica a Orange Money a avut mereu in vedere integrarea aplicatiei si a produselor sale intr-un ecosistem bancar si, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money catre Alpha Bank Romania. Experienta Alpha Bank va oferi continuitate clientilor nostri, iar produsele lor bancare vor imbogati suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astazi", a declarat Haris Hanif, CEO Orange Money Romania.

 “Alpha Bank Romania a imbinat traditia si inovatia inca de la inceputul activitatii sale, iar aceasta achizitie face parte din strategia bancii de a-si consolida pozitia pe piata si de a oferi clientilor o experienta digitala superioara. Suntem incantati sa beneficiem de punctele forte ale Orange Money Romania si bucurosi de oportunitatea de a construi un ecosistem de solutii digitale pentru clientii nostri. Gandirea strategica, flexibilitatea si viziunea pe termen lung a Alpha Bank Romania sunt astfel completate cu o infuzie de agilitate si expertiza in domeniul serviciilor financiare digitale de top”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank Group.

Tranzactia priveste doar piata din Romania si se va finaliza dupa indeplinirea unor pasi preliminari in cazul unor astfel de tranzactii, precum primirea aprobarilor de la autoritati.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?