Orange anunta finalizarea fuziunii dintre Orange Romania S.A. si Orange Romania Communications S.A. pe 1 iunie 2024
3/36826
calendar_month 30 Mai 2024, 16:00


Orange anunta finalizarea fuziunii intre Orange Romania S.A. (ORO) si Orange Romania Communications S.A. (OROC), prin absorbtia OROC de catre ORO. Fuziunea permite crearea unui operator de telecomunicatii convergent integrat, incepand cu 1 iunie 2024.

Societatea consolidata in urma fuziunii va duce mai departe obiectivul Orange de a deveni furnizorul preferat de servicii integrate, fix-mobil, pe piata romaneasca, atat pentru segmentul rezidential, cat si pentru cel de afaceri. In acelasi timp, va stimula investitiile si concurenta in sectorul telecomunicatiilor din Romania, ceea ce va aduce, fara indoiala, beneficii societatii in ansamblu.

In urma finalizarii fuziunii, Grupul Orange va detine 80% din capitalul social si drepturile de vot ale entitatii consolidate, in timp ce Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii va detine 20% din capitalul social si din drepturile de vot.

De la achizitia in 2021 de catre Orange Romania S.A. a 54% din actiunile operatorului de servicii fixe, Orange Romania Communications (anterior Telekom Romania Communications), Orange a parcurs o serie de pasi tehnici importanti, care au permis unificarea canalelor de contact si a experientei clientilor OROC, precum si lansarea primei oferte comerciale comune.

Fuziunea aduce modificari minime in utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange si permite companiei sa inlature barierele privind integrarea operationala completa. Astfel, va fi inlesnit procesul de combinare a bazelor de date ale clientilor ambelor companii, cat si a sistemelor IT, permitand accelerarea proceselor ce vor crea o experienta imbunatatita, in cea mai rapida retea, pentru toti utilizatorii Orange.

Mai multe detalii privind modificarile legale pentru clienti, rezultate in urma fuziunii, sunt disponibile aici: https://orange.ro/informarefuziune.

„Dinamica pietei de telecomunicatii aduce beneficii romanilor. Aceasta fuziune este o recunoastere a fortei Romaniei in ce priveste infrastructura de telecomunicatii si a potentialului tarii noastre de a deveni un hub regional de conectivitate. Prin participatia Ministerului in noua companie, vom actiona pentru cresterea calitatii serviciilor de telecomunicatii pentru toti utilizatorii din Romania”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

„Fuziunea dintre Orange Romania S.A. si Orange Romania Communications S.A. este un pas major pentru Orange si o realizare importanta in urma dialogului cu Guvernul Romaniei. Aceasta fuziune va permite Orange Romania sa-si puna in aplicare integral strategia prin care va dezvolta cele mai bune oferte din piata pentru servicii mobile si prin fibra. Multumesc calduros celor care au lucrat la finalizarea acestei tranzactii si doresc mult succes noii echipe integrate”, a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, vicepresedinte executiv, CEO al Orange Europe.

„Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la inceputul mandatului meu si ma bucur ca ne aflam in fata acestui moment major in istoria Orange Romania. Calea de urmat este acum clara si ne vom concentra toate eforturile pentru a oferi clientilor o experienta imbunatatita, apropiindu-ne si mai mult de obiectivul nostru de a deveni alegerea preferata pentru serviciile convergente in Romania”, a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?