Opt companii romanesti sunt incluse in cea mai recenta editie a Deloitte EMEA Technology Fast 500
3/37141
calendar_month 22 Iul 2024, 12:40


Clasamentul companiilor de tehnologie cu cea mai rapida crestere din Europa, Orientul Mijlociu si Africa

Redbee Software
, DRUID, Questo, Ascendia, FintechOS, Pentest-Tools.com, Kinderpedia si Nestor sunt cele opt companii romanesti incluse in cea mai recenta editie a Deloitte EMEA Technology Fast 500, clasamentul companiilor de tehnologie cu cea mai rapida crestere din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Redbee Software, clasata pe locul 65 in topul Deloitte EMEA Technology Fast 500, este specializata in solutii software web si mobile care utilizeaza tehnologii de ultima ora si a dezvoltat o aplicatie care face previziuni legate de evolutia bursei pentru a ajuta utilizatorii sa-si defineasca strategiile de investitii si sa sporeasca increderea din partea investitorilor. DRUID, specializata in dezvoltarea de asistenti virtuali inteligenti dedicati proceselor complexe din organizatii, ocupa locul 207.

Questo, care se afla pe locul 282, a creat o platforma pentru jocuri desfasurate in aer liber, iar Ascendia, care a creat instrumente de e-learning utilizate atat in sectorul privat, cat si in cel public, s-a clasat pe locul 286. Urmatoarele companii romanesti recunoscute de clasament sunt FintechOS, pe locul 289, care dezvolta solutii digitale pentru industria financiara, si Pentest-Tools.com, care a creat o platforma bazata pe servicii de tip cloud cu ajutorul careia se pot efectua teste de penetrare si de evaluare a vulnerabilitatilor, pe locul 309. Kinderpedia, care a creat o solutie completa de comunicare si management pentru scoli si gradinite, ocupa locul 370, in timp ce Nestor, cunoscut si sub numele de Marionette Studio, care a dezvoltat o platforma care sprijina angajatii in procesul de dezvoltare, ocupa locul 421.

„Realizarile acestor companii contribuie semnificativ la consolidarea pozitiei Romaniei pe harta europeana a tarilor care ofera oportunitati pentru start-upurile din domeniul tehnologiei. Recunoasterea primita de acestea in clasamentul efectuat la nivelul EMEA arata ca ecosistemul local continua sa se dezvolte si a ajuns sa cuprinda numerosi jucatori care activeaza acum la nivel international. Felicitari pentru efortul depus, pentru ca inoveaza permanent, sunt dedicati excelentei si pentru rezistenta lor in fata provocarilor pe care le au de depasit”, a declarat Andrei Ionescu, Consulting Market Leader, Deloitte Romania, coordonatorul local al programului Deloitte CE Fast 50.

Castigatorii EMEA Fast 500 au fost selectati pe baza cresterii procentuale a veniturilor din anii financiari 2019-2022. Rata medie de crestere a companiilor incluse in aceasta editie a competitiei este de 1.931%.

Programul Deloitte EMEA Technology Fast 500 ia in considerare in mod automat companiile analizate in cadrul clasamentului Deloitte CE Fast 50, la care start-upurile locale se pot inscrie in aceasta perioada. Pentru a se califica pentru Fast 50 Europa Centrala, companiile trebuie sa aiba un venit operational anual de minimum 50.000 de euro in primii trei ani (2020-2022) si de cel putin 100.000 de euro in 2023, sa aiba sediul in Europa Centrala si sa detina proprietate intelectuala sau tehnologie brevetata.





Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?