Omnicredit desemnata cea mai buna platforma de microfinantare digitala din Europa Centrala si de Est de catre SME Banking Club
3/35655
calendar_month 05 Dec 2023, 10:29


Omnicredit, prima platforma romaneasca fintech de microfinantare, scoring si factoring, este castigatoarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, in categoria “The Best Lending Digital Solution in the CEE Region”, acordat de asociatia SME Banking Club. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 29 noiembrie in Cracovia. La aceasta categorie au fost nominalizate 34 de companii din tari precum Turcia, Polonia, Republica Ceha, Bulgaria si Slovacia, Omnicredit situandu-se pe primul loc impreuna cu Lemonero, un fintech de origine ceha. 

Omnicredit este un fintech romanesc ce sustine antreprenorii prin acordarea finantarii de pana la 250.000 de lei, printr-o solutie 100% digitala. Misiunea companiei este de a propulsa mediul antreprenorial romanesc si de a facilita accesul la resurse financiare adaptate nevoilor pentru cat mai multi mici intreprinzatori. Compania are in prezent patru categorii de produse, factoring, scontare, microcredite si linia de credit pentru plata furnizorilor, destinate IMM-urilor care intampina dificultati in accesarea finantarii traditionale. In acest an, Omnicredit a semnat peste 1200 de contracte cu o valoare a finantarilor de peste 200 de milioane de lei, iar pentru anul urmator vizeaza extinderea portofoliului de produse cu o diversificare pe orizontala si o crestere organica cu 30% a volumului de finantare, precum si imbunatatirea platformei de finantare.

„Companiile mici si mijlocii joaca un rol vital in societatea romaneasca, contribuind la formarea locurilor de munca si la dezvoltarea economiei. Ultimele statistici demonstreaza ca acest sector reprezinta 66% din totalul angajarilor in sectorul privat, si contribuie cu 56% la valoarea bruta adaugata, conform datelor publicate de Comisia Europeana si Banca Centrala de Investitii. Mai mult decat atat, microintreprinderile cu mai putin de 10 angajati si cifra de afaceri sub 2 milioane de euro reprezinta unul dintre cele mai importante segmente economice, motiv pentru care ne straduim sa le oferim micilor antreprenori solutii cat mai personalizate pentru atingerea obiectivelor de afaceri. Aducand pe piata o solutie complet digitala si extrem de rapida, ne asiguram ca nevoile antreprenorilor sunt mereu intelese si satisfacute”, declara Elisa Rusu, CEO Omnicredit. 

Pentru acordarea premiului „Best Digital Lending in CEE among FinTechs”, au fost luati in considerare 18 indicatori, precum multitudinea pasilor pe care clientul trebuie sa-i urmeze pentru accesarea finantarii, facilitatea procesului, automatizarea procesului de aprobare, obtinerea semnaturii digitale si posibilitatea semnarii online. In cadrul acestei categorii au participat 34 de companii din 10 tari, iar Omnicredit s-a remarcat pentru inovatia adusa domeniului finantarii, tehnologiile utilizate si rapiditatea si automatizarea procesului. 

„Acest premiu reprezinta recunoasterea eforturilor intregii echipe si a colaboratorilor nostri, validand inovatia platformei Omnicredit si a calitatii produselor si serviciilor oferite. Suntem recunoscatori pentru aceasta reusita si ne propunem sa ramanem lideri in piata microfinantarilor exclusiv online. In continuare, dorim sa contribuim la dezvoltarea sectorului fintech autohton si pozitionarea acestuia pe plan international, consolidand increderea investitorilor in companiile romanesti pentru a stimula inovatia si concurenta in domeniul finantarilor digitalizate”, continua Elisa Rusu.SME Banking Club este o asociatie alcatuita din bancheri cu scopul de a oferi informatii relevante despre serviciile si produsele pe care bancile si companiile financiare le ofera intreprinderilor mici si mijlocii, fondata in 2010. Intre 29-30 noiembrie, asociatia a sustinut evenimentul CEE23 SME Banking Conference, in cadrul careia a acordat premii in categorii multiple companiilor din Europa Centrala si de Est care s-au remarcat pentru inovatie, rapiditatea procesului, accesibilitate si calitate.