hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Noua sansa pentru copiii defavorizati: Future Ready 4.0 aduce educatie pentru viitor

Noua sansa pentru copiii defavorizati: Future Ready 4.0 aduce educatie pentru viitor

calendar_month 26 Sep 2023, 14:05


Simplon Romania, o organizatie non-profit dedicata dezvoltarii programelor educationale pentru copii si adulti, lanseaza cea de-a patra editie a proiectului Future Ready - Dezvoltam Competentele Generatiilor Viitoare. Scopul programului este de a oferi o sansa copiilor cu oportunitati limitate de a se pregati pentru cerintele pietei muncii viitoare prin dezvoltarea de competente cheie. Aceste cursuri vor permite participantilor sa-si descopere pasiunile, sa invete despre educatie financiara si sa dezvolte competente tehnice si abilitati necesare pentru a-si contura cariera viitoare.

Future Ready 4.0  se va desfasura la nivel national in perioada octombrie 2023 – aprilie 2024 si se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, provenind atat din mediul rural, cat si din mediul urban mic. Cursurile vor fi sustinute exclusiv online, sunt gratuite si vor beneficia de experienta trainerilor Simplon Romania, cu sprijinul voluntarilor de la Societe Generale Global Solution Centre.

Madalina Sumedrea, Manager de Proiect la Simplon Romania, explica: "Dupa succesul primelor trei editii, la care au participat in total peste 1.000 de copii, suntem entuziasmati sa dam startul unei noi sesiuni de cursuri teoretice si practice. Noua curricula este adaptata la nevoile pietei muncii, aflate in continua dezvoltare, dar este si aliniata cu interesul copiilor din grupul tinta. 60% dintre participantii la editiile anterioare considera ca joburile viitorului se vor baza pe IT sau robotica, iar peste jumatate cred ca inteligenta artificiala va avea cel mai mare impact pe viitor in domenii precum medicina, marketing si educatie."

Programul cursurilor este structurat astfel:

Modul I, octombrie - noiembrie 2023

Cariera si Joburile Viitorului (pasiuni, perspective de viitor, profil vocational)
Educatie Financiara (comportament responsabil, economisire, investitii)

Modul II, ianuarie - februarie 2024

Securitate Cibernetica (siguranta pe internet, cyberbullying, gaming)
Inteligenta Artificiala (notiuni introductive, AI vs. Machine Learning, aplicatii)

Modul III, martie - aprilie 2024

Programare in Gaming (dezvoltare de jocuri, algoritmi, programare)
Modelare 3D in Gaming (grafica digitala, animatii, creativitate)

Puteti sa va inscrieti pentru primul modul aici:  https://www.simplonromania.org/future-ready-4-0/. Inscrierile pentru celelalte module vor fi deschise treptat, inainte de inceperea acestora.

Future Ready este dezvoltat de Simplon Romania si beneficiaza de sprijinul Societe Generale Global Solution Centre in cadrul eforturilor lor de a promova dezvoltarea abilitatilor, imbunatatirea nivelului de educatie si integrarea profesionala a grupurilor vulnerabile.

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?