Nooka Space o numeste pe antreprenoarea in serie Irina Leca, in calitate de nou CEO si ridica o noua runda de investitii in valoare de 2 milioane de Euro
3/35310
calendar_month 03 Oct 2023, 16:20


Viitorul pietei muncii este intr-o continua transformare, iar unul din vectorii acestei schimbari este startup-ul Nooka Space, care astazi anunta oficial numirea Irinei Leca in pozitia de CEO al companiei, precum si ridicarea unei noi runde de investitii in valoare de 2 milioane de euro.

Acest demers este sustinut de actualii investitori dar si de noi parteneri si are obiectivul de a continua expansiunea internationala a Nooka Space in piete si verticale noi, printre care Portugalia, Italia si verticala de aeroporturi. Investitia se afla in curs de finalizare si va fi inchisa dupa ultima etapa de selectie a investitorilor relevanti.

Antreprenor in serie, co-fondator Vector Watch si cu o experienta robusta dobandita in cadrul unor companii internationale precum Fitbit si Google, alaturi de care a construit povesti de succes, Irina Leca are ca obiectiv expansiunea spatiilor de de birouri de proximitate, nu doar in Romania, ci si in alte piete internationale.

„Sunt motivata sa conduc operatiunile Nooka Space si sa formez o echipa locala si internationala pregatita sa indeplineasca obiectivele noastre strategice.”, subliniaza aceasta. 
Cu un MBA obtinut in cadrul Quantic School of Business and Technology si licentiata in design in cadrul Universitatii de Arhitectura Ion Mincu, Irina Leca imbina competentele de business cu intelegerea profunda a nevoilor profesionistilor pentru spatii de lucru de proximitate. 

Infiintata in anul 2020 cu misiunea de a redefini viitorul spatiilor  de lucru, Nooka Space opereaza deja in 10 tari, precum: Romania, Olanda, Austria, Germania, Irlanda si Elvetia.

Modelul de afaceri Nooka Space se adreseaza unor segmente de business cheie, de la detinatorii de proprietati care cauta solutii inteligente pentru a-si maximiza veniturile din inchirierea de spatii, pana la companiile care doresc sa tina pasul cu mediile de lucru hibride. „Dezvoltatorii de real estate sunt dornici sa-si maximizeze veniturile prin inchirierea spatiilor subutilizate, iar companiile cauta flexibilitate. Aici intervenim noi. Suntem veriga lipsa.”, explica Leca.

Nooka Space vine in intampinarea problemelor reale ale proprietarilor de spatii
Dezvoltatorii imobiliari din Romania si din alte tari se confrunta cu problema spatiilor neutilizate. In acelasi timp, companiile fac tranzitia la modul de lucru hibrid pentru a oferi angajatilor o mai mare flexibilitate si pentru a le reduce stresul asociat cu timpul pierdut pe drum catre birou. „Ambele tendinte creeaza o nevoie pentru produsul nostru.”, spune Leca. „Birourile de proximitate disponibile la cerere si tehnologia noastra se potrivesc perfect acestei nevoi, oferind o modalitate durabila de a maximiza spatiile subutilizate, satisfacand in acelasi timp cerintele actuale ale pietei muncii.”

Obiectivele de licentiere a tehnologiei Nooka Space

Infrastructura tehnologica Nooka Space ofera o experienta optima de cautare si rezervare a birourilor de proximitate. „Totodata, am dezvoltat un sistem IoT proprietar care poate transforma orice cabina sau spatiu fizic intr-un birou de lucru inteligent sau o camera de sedinte, disponibile pentru inchiriere la cerere, prin aplicatia mobila Nooka Space. Nu mai este nevoie de angajarea un receptioner; tehnologia noastra ofera proprietarilor control deplin al inchirierii spatiului.”, spune Leca. Ca atare, Nooka Space nu se opreste doar la a pune la dispozitia dezvoltatorilor real estate a unor „spatii de birou fizice”, ci poate inclusiv sa licentieze tehnologia altor firme care pot integra in mod inovator sistemul IoT al companiei in spatiile lor existente, monetizandu-le astfel printr-o inchiriere total automatizata si fara interventie umana. Potentialii beneficiari ai acestei tehnologii sunt dezvoltatorii imobiliari care au spatii neinchiriate pe care le pot transforma in birouri flexibile, operatorii de spatii de lucru de coworking care vor sa reduca din cheltuielile cu personalul sau hotelurile care vor sa isi inchirieze salile de sedinta in mod automat. Business sustenabil

Aglomerarea zonelor urbane, precum si nevoia crescuta de flexibilitate a angajatilor creeaza mediul oportun pentru dezvoltarea si succesul serviciilor oferite de Nooka Space. Prin amplasarea birourilor inteligente si autonome in proximitatea utilizatorilor, Nooka Space contribuie semnificativ la reducerea traficului si a emisiilor de CO2 si sustine dezvoltarea sustenabila a oraselor inteligente. „Suntem pregatiti nu doar pentru a oferi solutii pentru simplificarea modului de lucru, ci sa-l facem si mai sustenabil.”, observa Leca. Colaborand deja cu producatori de top, Nooka Space este la fel de implicata in aspectele ce tin de protejarea mediului inconjurator, in egala masura cum este fata de inovatie.

Avantaje competitive

Nooka ofera spatii de lucru ultra moderne, adaptate exigentelor profesionistilor de astazi. „Am investit in doua produse noi, Nooka Cube si Nooka Air One, care sunt special concepute atat pentru interior, cat si pentru exterior. Si avem un produs inovator pregatit si pentru zonele de asteptare din aeroport.”, sustine Leca.

Urmatoarele destinatii: Portugalia, Italia si lista poate continua

Compania continua sa patrunda si pe alte piete strategice. „Vizam deja Portugalia si Italia pentru extinderea operatiunilor noastre. Modelul nostru de business este unul versatil si se adapteaza usor oricarui timp de locatie, de la aeroporturi si gari, pana la hoteluri, cafenele sau bezinariii.", dezvaluie Leca.