Nokia finalizeaza cu succes achizitia unei companii private care este specializata in solutii de comunicatii tactice militare
3/36753
calendar_month 22 Mai 2024, 14:00


Nokia a anuntat astazi finalizarea cu succes a achizitiei Fenix ​​Group, o companie privata care este specializata in solutii de comunicatii tactice pentru comunitatile de aparare.

Achizitia, anuntata initial in decembrie 2023, intareste pozitia Nokia in sectorul apararii prin adaugarea produselor Fenix ​​inovatoare de comunicatii tactice in banda larga, inclusiv familia Banshee si radiourile Talon MANET, lider in industrie, la portofoliul sau de solutii existent. Acest portofoliu extins va permite Nokia sa ofere o suita mai cuprinzatoare de solutii bazate pe 3GPP clientilor sai de aparare din intreaga lume. Retelele mobile interoperabile, bazate pe 3GPP, care sunt construite pentru aplicatii avide de date, vor juca un rol important in digitalizarea comunicatiilor militare.

Incheierea achizitiei, inclusiv revizuirea si aprobarea Comitetului pentru Investitii Straine din Statele Unite (CFIUS) asociat, marcheaza o piatra de hotar semnificativa in strategia americana a Nokia. Acesta subliniaza angajamentul Nokia de a fi un furnizor de incredere de solutii sigure si inovatoare pentru guvernul federal al SUA. Cu sprijinul stabilit de catre Fenix ​​pentru programele Departamentului de Aparare, Nokia este acum bine pozitionat pentru a-si extinde in continuare rolul de furnizor de tehnologie esential pentru nevoile esentiale.     

Nokia si Fenix ​​au fost selectate in comun de Unitatea de inovare a apararii (DIU) in octombrie 2021 pentru un program. Misiunea a fost de a oferi bule de comunicatii wireless private tactice ad-hoc. Combinatia dintre Nokia si Fenix ​​sprijina obiectivul de a aduce capabilitati tehnologice cu dubla utilizare luptatorului.

Mike Loomis, Presedintele Nokia Federal Solutions: „Inchiderea achizitiei Grupului Fenix ​​marcheaza un pas semnificativ inainte in strategia noastra de a ne dezvolta afacerea de aparare, precum si strategia noastra generala din SUA. Expertiza Fenix ​​in comunicatiile tactice in banda larga completeaza perfect ofertele noastre existente si, impreuna, vom fi si mai bine pozitionati pentru a oferi clientilor nostri din domeniul apararii solutii de inalta performanta, sigure si de incredere, ajutandu-i sa-si atinga obiectivele esentiale.”

Dave Peterson, CEO Fenix ​​Group: „Suntem incantati sa ne unim oficial fortele cu Nokia. Combinand solutiile noastre inovatoare cu acoperirea si resursele globale ale Nokia, putem crea si mai multa valoare pentru clientii nostri si putem avea un impact semnificativ asupra viitorului securitatii comunicatiilor militare”.

Fenix ​​Group a fost anterior o companie de portofoliu a Enlightenment Capital.