Nikon castiga doua premii la TIPA 2010
2/2489
calendar_month 23 Apr 2010, 14:39
SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta ca TIPA (Technical Image Press Association) a premiat in acest an doua produse Nikon: varful de gama DSLR – D3S si obiectivul AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II.

Cunoscutele premii TIPA , oferite anual de catre 25 de publicatii de fotografie din 10 tari europene celor mai bune produse din industria foto au fost anuntate astazi. Nikon a fost si in anul 2010 premiat in cadrul mai multor categorii: Nikon D3S a primit premiul Best DSLR Professional, iar noul obiectiv AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II a fost premiat ca Best Professional Lens.

“Suntem bucurosi ca o organizatie atat de prestigioasa precum TIPA recunoaste din nou Nikon ca cel mai bun producator de aparate foto si obiective pentru profesionisti”, a declarat Radu Niculescu, Brand Manager Nikon in Romania. “Nikon D3S este primul aparat din lume al carui senzor de imagine ofera in conditii de iluminare slaba o acuitate mai mare decat a ochiului uman si o claritate exceptionala, fiind perfect pentru fotojurnalism, fotografie sportiva sau de eveniment. Obiectivul AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II este cel mai performant teleobiectiv zoom din gama Nikon, oferind printre altele si noua tehnologie de reducere a vibratiilor VR II, care permite realizarea de fotografii cu timpi de expunere mai lungi cu pana la patru trepte”.

Juriul TIPA si-a justificat alegerea pentru Best DSLR Professional astfel: “Preluand majoritatea functiilor care au adus succesul aparatului Nikon D3, D3S marcheaza un punct de rascruce in istoria fotografiei: este intr-adevar primul DSLR care sa impinga recordul sensibilitatii ISO la 102400. Construit superb, cu un vizor excelent si un sistem de focalizare automata de cel mai inalt nivel, D3S este aparatul DSLR ideal pentru profesionisti”.

Despre premiantul categoriei Best Professional Lens, obiectivul AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II, juriul TIPA a declarat:” Un numar de tehnologii unice Nikon au fost alese pentru acest obiectiv, incluzand sapte elemente din sticla ED, acoperire Nano Crystal, sistem de reducere a vibratiilor (VR II) care ofera compensarea miscarii aparatului foto echivalenta cu o crestere a vitezei de declansare cu patru trepte, si motorul de focalizare automata Silent Wave Motor (SWM).

Ambele produse pot fi achizitionate si in Romania prin intermediul retelei de parteneri oficiali Nikon.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?