Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa anunta ca NU va participa la editia 2024 a proiectului Noaptea Muzeelor
3/36675
calendar_month 14 Mai 2024, 17:36


Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” anunta ca nu va participa la editia din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se solidarizeaza cu ceilalti colegi din muzeele din tara, protestand impotriva salariilor extrem de mici din sectorul muzeal. 

Sistemul de salarizare actual reprezinta o amenintare extrem de severa la adresa procesului de management al unui muzeu. Daca vrem sa avem in continuare muzee functionale, trebuie gasita o solutie pentru cresterea nivelului de salarizare in muzeele care au fost uitate pana acum. Ministerul Culturii a inteles de la inceput acest lucru si a propus ordonanta de crestere salariala. Trebuie ca si restul Guvernului sa inteleaga.

Multumim foarte mult publicului nostru pentru ca ne apreciaza atat, lucru pe care il vedem din numarul mare de vizitatori care ne trec pragul: aproape 600.000 de persoane ne-au vizitat muzeul in 2023, acesta fiind cel mai mare numar de vizitatori in cursul unui an, de la infiintarea acestei institutii. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, in primul rand pentru ca ne transmite ca suntem relevanti pentru comunitate si munca noastra este recunoscuta de public. Daca se va ajunge la proteste ale salariatilor din muzee, in data de 18 mai, asa cum se preconizeaza in momentul de fata, ar fi grozav daca o parte din public ar protesta alaturi de salariatii muzeelor,  transmitand astfel guvernantilor ideea ca publicul intelege ca muzeele sunt importante, ca trebuie sa inteleaga si guvernantii acest lucru si ca munca celor care lucreaza in muzee trebuie rasplatita cum se cuvine.

Cu acest prilej, ii anuntam pe vizitatorii nostri ca Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va avea un program normal de vizitare sambata, 18 mai 2024, fiind deschis intre orele 10.00 – 20.00, ultima intrare fiind la ora 19.00. Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?