hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Mio vrea sa descopere cel mai ¬verde¬ oras din lume

Mio vrea sa descopere cel mai ¬verde¬ oras din lume

calendar_month 29 Apr 2010, 12:28
Campania online derulata de catre Mio Technology, denumita “I LOVE green cities” isi doreste sa incurajeze oamenii sa impartaseasca prin intermediul fotografiilor, materialelor filmate si scurtelor articole experientele “verzi” traite in orasele de resedinta sau vizitate.

Aceasta campanie este in concordanta cu orientarea companiei Mio Technology de a reduce impactul sau asupra mediului inconjurator si a societatii. Compania a redus pana la ora actuala dimensiunea produselor sale si greutatea acestora, a exclus din procesul tehnologic substantele potential daunatoare mediului, a modificat designul si modalitatea de producere a echipamentelor sale pentru a le face mult mai usor reciclabile si astfel pentru a reduce amprenta de carbon a companiei.

Din 2007, dimensiunile cutiilor aferente produselor Mio au scazut cu 41%. Din 2010, cerneala folosita de Mio la imprimarea cutiilor si a cartilor de instructiuni tehnice este de soia, tocmai pentru a reduce folosirea cernelurilor bazate pe petrol, dar si pentru a promova cultivarea plantelor de soia, care pe langa impactul mult mai scazut asupra mediului in procesul de reciclare, absorb emisii de CO2, in procesul de crestere.

La ora actuala, Taipei, Barcelona si San Francisco sunt orasele care au adunat cele mai multe voturi si conduc clasamentul celor mai verzi orase din lume. Pe langa competitia legata de “creatiile verzi”, participantii se pot implica in votarea celui mai verde oras din lume. La ora actuala, peste 30.000 de oameni s-au alaturat evenimentului si au votat pentru orasul preferat. Pana in acest moment, jumatate dintre orasele dintre primele zece clasate sunt din Europa: Barcelona, Praga, Amsterdam, Budapesta si Cracovia, insa acest clasament poate fi schimbat pana la data de 21 mai 2010.

Dintre orasele romanesti, cel mai bine clasat la ora actuala in Europa este Cluj Napoca (locul 15 in Europa), care se afla pozitionat inaintea unor orase ca Lisabona, Berlin, Atena, Stockholm, Dublin sau Madrid. Urmatoarele orase romanesti aflate in acest top sunt Bucuresti (39), Brasov (49) si Constanta (61).

Castigatorul acestei competitii, ales dintre cei care au votat aceste orase, va castiga un bilet de avion cu valoarea de 1.500 de dolari (in functie de orasul din care este castigatorul), plus acces la expozitia desfasurata vara aceasta in Shanghai. Participantii mai pot castiga in fiecare vineri pana pe data de 21mai, inclusiv, cate un dispozitiv de navigatie Mio. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?