Dr. Florin Lazarescu a fost ales presedinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania, acesta obtinand 79.67% din totalul voturilor valabil exprimate de membrii Adunarii Generale Nationale a CMSR.
Printre obiectivele asumate de noul presedinte al CMSR se numara consolidarea rolului Colegiului in relatia cu forurile decizionale interne si internationale, pentru protejarea drepturilor si intereselor profesionale ale medicilor stomatologi din Romania, avand ca prioritati facilitarea accesului tuturor pacientilor romani la serviciile stomatologice precum si clarificarea cadrului de functionare si reglementare a profesiei.
Echipa condusa de dr. Florin Lazarescu asigura reprezentarea echilibrata a practicienilor si mediului universitar, beneficiind de sprijinul masiv din partea comunitatii medicilor stomatologi, a caror prezenta la votul pentru conducerea CMSR a fost de sase ori mai mare fata de alegerile precedente in marile orase.
„Urmeaza patru ani de constructie si progres. CMSR trebuie sa isi asume un rol activ in plan social si in relatia cu autoritatile. Misiunea noastra, a noii conduceri, este sa ne asiguram ca vocea stomatologilor va fi auzita atat de institutiile statului roman, pe a caror cooperare loiala contam, cat si de partenerii internationali. Vrem sa implementam reformele necesare si sa ne asiguram ca acestea vor fi durabile,” afirma dr. Florin Lazarescu.
Cine este dr. Florin Lazarescu, noul presedinte al CMSR
Dr. Florin Lazarescu este Secretar General al Societatii Europene de Cosmetica Dentara (ESCD), organizatie pe care anterior a condus-o ca presedinte, precum si membru fondator si Secretar General al Societatii de Stomatologie Estetica din Romania (SSER).
Este autor a numeroase lucrari de specialitate pe tema stomatologiei si al cartii „Incursiune in estetica dentara” publicata si distribuita in 10.000 de exemplare. Ca o recunoastere a muncii sale, in 2015, Quintessence a publicat volumul „Comprehensive Esthetic Dentistry” in limba engleza, urmat, in 2017, de editia in limba chineza. Practica sa este una bazata din punct de vedere estetic, cu accent pe procedurile de restaurare din ceramica integrala si stomatologia estetica.
„Mi-am asumat candidatura la functia de presedinte al CMSR pentru ca decalajul dintre acest organism si membrii sai devenea din ce in ce mai mare. Calitatea serviciilor stomatologice din Romania este, deja, comparabila cu cea din occident. Iar asta se datoreaza fiecaruia dintre voi (n.r. medicii stomatologi), cei care ati ales sa practicati si sa investiti in cabinetele voastre, pentru a oferi servicii de inalta calitate in comunitatile din care faceti parte. A venit timpul ca si CMSR sa se ridice la nivelul medicilor pe care ii reprezinta si sa le apere interesele legitime,” a afirmat dr. Florin Lazarescu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.
Componenta biroului noului Birou Executiv National al CMSR
Presedinte:
Dr. Florin Lazarescu
Vicepresedinti:
Assoc. Prof. Dr. Bogdan Baldea,
Dr. Rares Buduru,
SL. Dr. Luminita Oancea,
Dr. Smarandita Pacuraru
Secretar General:
Dr. Dan Caminescu
Trezorier:
Dr. Mariana Caramida
10 pasi pentru progresul stomatologiei din Romania
Pentru alegerile in cadrul CMSR, echipa coagulata in jurul dr-lui Florin Lazarescu a propus comunitatii medicilor stomatologi platforma de dezbateri si dialog „Progresul incepe cu un pas in fata”. In urma consultarilor cu stomatologii din intreaga tara, au fost asumate 10 obiective pentru a fi indeplinite de noua echipa de conducere a CMSR:
• Asigurarea finantarii serviciilor stomatologice din fonduri publice;
• Atragerea fondurilor europene in sistemul de medicina stomatologica;
• Reformarea si consolidarea sistemului de Educatie Medicala Continua prin stimularea calitatii procesului educational;
• Sprijinirea si orientarea studentilor din anii terminali si a absolventilor pentru initierea si dezvoltarea carierei lor profesionale;
• Derularea de programe pentru facilitarea accesului tuturor pacientilor romani la serviciile stomatologice;
• Elaborarea unui mecanism financiar bancar eficient si atractiv de creditare a firmelor din domeniul medicinei dentare;
• Elaborarea si implementarea unei strategii coerente la nivel national in ceea ce priveste preventia si tratamentul afectiunilor stomatologice;
• Reconectarea reprezentantilor medicilor stomatologi din Romania la forurile decizionale internationale, ale Uniunii Europene si ale Romaniei;
• Calibrarea echitabila a sistemului de acces la specializari intre medicii straini si medicii romani.