Linnify se extinde in SUA cu un nou sediu in Austin, Texas si devine membru Austin Venture Association
3/35821
calendar_month 20 Dec 2023, 09:25


Linnify, compania de IT originara din Cluj-Napoca, anunta extinderea internationala pe piata americana. Compania inaugureaza noul sediu din Austin, Texas, unul dintre hub-urile tehnologice cu o dezvoltare accelerata in ultimii ani, avand ca sprijin parteneriatul solid cu Austin Venture Association. Acesta este al doilea sediu dupa cel din Cluj, reprezentand un pas important in evolutia companiei si continuarea misiunii de a sustine ecosistemul de start-up-uri si scale-ups in domenii precum Sanatate, Educatie, Future of Work si Energie.

Compania face primul pas in procesul de extindere pe piata din Statele Unite ale Americii, deschizand cel de-al doilea sediu in Austin, intr-un context economic transformat la nivel international pentru domeniul IT. 

„Decizia de a ne extinde pe piata din Austin a fost un demers firesc, avand in vedere contextul de piata favorabil. Criza din martie 2023 provocata de colapsul Silicon Valley Bank a avut un impact semnificativ asupra intregului ecosistem antreprenorial din Statele Unite, diminuand apetitul pentru risc in sectorul investitional local. Acesta a fost un motiv in plus pentru noi sa ne concentram pe gestionarea riscurilor in dezvoltarea de produs, utilizand metodologiile noastre inovatoare de validare”, sustine Catalin Briciu, Co-CEO si Fondator Linnify.

Extinderea Linnify in America a fost consolidata de colaborarea cu Austin Venture Association (AVA), initiat la inceputul anului 2023. AVA este o organizatie neguvernamentala ce faciliteaza dezvoltarea start-up-urilor, creand conexiuni reale intre mediul antreprenorial si cel investitional. Pentru Linnify, acest parteneriat contribuie la cresterea increderii la nivel regional si adaptarea pe plan american. Din perspectiva comunitatii antreprenoriale din Austin, colaborarea reprezinta un ajutor real in procesul de dezvoltare a produselor validate, maximizand sansele de securizare a investitiilor. 

„Colaborarea cu Austin Venture Association ne permite sa amplificam impactul abordarii noastre bazate pe validare intr-un mediu in care ecosistemul start-up-urilor se afla intr-un proces de dezvoltare tot mai accelerat. Parteneriatul deschide numeroase oportunitati de crestere, permitandu-ne sa integram si sa adaptam gandirea orientata catre validare intr-un context dinamic si plin de potential”, a declarat Catalin Briciu, Co-CEO al Linnify.

De asemenea, prezenta internationala a fost sustinuta de mai multe vizite regionale pe parcursul anului 2023 si implicarea in evenimente de profil prin actiuni de mentorat. Astfel, Linnify a sustinut sase ateliere teoretice si practice pentru peste 100 de fondatori de start-up-uri americani din domenii precum sanatate, educatie si energie, prezentand procesul de validare a produselor prin Validation Playbook, metodologie marca Linnify. Printre evenimentele organizate se numara si o intalnire de tip roundtable gazduita de Centrul de Inovare din Texas, unde actori cheie ai inovatiei din Austin au dezbatut provocarile actuale din ecosistem. 

„Acesta nu este doar un parteneriat, este o initiativa transformatoare a ecosistemului de inovatie din Austin prin care furnizam start-up-urilor locale aflate intr-o etapa incipienta si de consolidare accesul la informatii esentiale si resurse. Programul Business Member Services are exact acest scop: de a oferi valoare adaugata comunitatii noastre. Linnify, ca noi membri, vin cu un plan clar de dezvoltare al noilor afaceri, bazat pe date reale din piata, informatii esentiale pentru investitorii de capital de risc in vederea deciziilor de finantare”, declara David Valentino, Director General al Austin Venture Association.Eforturile de diseminare a metodologiei de validare, recunoscute si la nivel international, au fost depuse si pe plan national. Compania s-a implicat anul acesta in multiple programe de suport, incubatoare si acceleratoare, precum Innovation Labs, LevelUP (parte din INNO Accelerator), Startup Reaktor si Global Startup Cities, unde procesul de validare Linnify a fost aplicat partial sau integral. 

Un alt parteneriat strategic precum cel din Austin il reprezinta parteneriatul de validare cu RubikHub, o organizatie care are misiunea de a dezvolta segmentul antreprenorial din Romania. Astfel, Linnify se va implica activ in programul Scale to USA, venind in sprijinul participantilor prin procesul de validare si conexiunile cu mediul de afaceri din Austin. 

„Daca pana acum am organizat o serie de evenimente in Austin si am participat in programe de validare nationale in care procesul de validare Linnify a fost integrat, prin implicarea in programul Scale to USA reusim sa contribuim activ la lansarea si promovarea start-up-urilor romanesti promitatoare si validate in mediul investitional din Austin”, a completat Catalin Briciu, Co-CEO al Linnify.

Linnify se diferentiaza in sectorul IT prin varietatea de metodologii avansate de validare a produselor digitale. Acest lucru este realizat prin diferentiatorul principal - utilizarea unui proces dinamic bazat pe validare adaptat inteligent la nevoile pietei. Pentru a realiza acest lucru, echipa este calificata in dezvoltarea de produse digitale complete, prototipare rapida, UX/UI si solutii digitale pentru a facilita strategia de introducere pe piata a clientilor. Compania este orientata spre sustinerea antreprenorilor cu proiecte start-up in etapele incipiente de dezvoltare sau la nivel de MVP, care vizeaza nu doar scalarea produselor, ci si aportul de valoare adaugata, impunandu-se astfel drept mentor de business intr-un mediu tot mai dinamic si competitiv.