Linnify lanseaza serviciul de Corporate Innovation cu o invitatie de partenerierat
3/36192
calendar_month 22 Feb 2024, 09:10Linnify, compania de IT originara din Cluj-Napoca, cu sediu secundar in Austin, Texas, isi extinde portofoliul de servicii pentru a sprijini corporatiile in dezvoltarea eficienta a unor noi linii de afaceri sau produse satelit scalabile si de succes. Cu accent pe domeniile de interes la nivel european, energie si sustenabilitate, Linnify se angajeaza sa ofere solutii inovatoare si personalizate pentru a raspunde nevoilor in schimbare rapida ale pietei corporative.

Astfel, prin lansarea serviciului de „Corporate Innovation”, compania clujeana isi consolideaza pozitia pe piata, adresandu-se marilor companii determinate sa accelereze procesul de inovare. Aceasta noua linie de business pivoteaza procesul de validare marca Linnify catre corporatii pentru ca acestea sa poata dezvolta strategii precum marile companii, in timp ce experimenteaza cu agilitatea unui startup.

In tandem cu oficializarea noului lor serviciu „Corporate Innovation”, Linnify lanseaza un apel deschis catre mediul corporate din Romania sub forma unui parteneriat de experimentare prin care acestea beneficiaza de adaptarea procesului Linnify de validare, actionabil si cu rezultate tangibile, raspunzand specific provocarilor de inovatie din domeniului lor.

„Parteneriatul de experimentare reprezinta un schimb de cunostinte de afaceri complementare, intr-un mediu in care inovatia a devenit un absolut necesar pentru mentinerea avantajului competitiv. Prin acest parteneriat bazat pe metodologia fundamentata in „Validation Playbook”, companiile beneficiaza de o cercetare de piata amanuntita realizata de expertii de validare Linnify folosita atat pentru identificarea provocarilor specifice, cat si in sesiunile de “co-design” pentru solutionarea lor. Mai mult decat atat, parteneriatul ofera un spatiu de experimentare alaturi de startup-uri care rezolva problemele specifice verticalelor, avand posibilitatea de a testa si implementa solutii inovatoare pe plan intern”, declara Catalin Briciu, fondator si Co-CEO al Linnify.

Nivelul de inovare al companiilor din Romania a inregistrat o crestere in ultimii ani, potrivit datelor analizate de Institutul National de Statistica. Cu toate acestea, Romania s-a clasat pe locul 49 in topul global al inovarii realizat de World Intellectual Property Organisation (WIPO), agentie a Natiunilor Unite, si se numara printre singurele patru state UE, alaturi de Lituania, Grecia si Slovacia, a caror performanta a fost sub asteptari. Astfel, chiar daca dezvoltarea economica a cunoscut progrese notabile, nivelul inovarii in Romania ramane sub potentialul sau. Pentru a sustine eforturile inovarii, prin programul Orizont Europa, Uniunea Europeana dedica aproximativ 13,5 miliarde EUR pentru cercetare si inovare in perioada 2023-2024, fonduri dedicate dezvoltarii solutiilor revolutionare la provocarile majore ale mediului, energiei si geopoliticului, cu un accent deosebit pe indeplinirea obiectivelor climatice si transformarea digitala a Uniunii Europene. 

Mai mult decat atat, chiar si Guvernul Romaniei a aprobat in octombrie 2023 o schema de ajutor de stat sub forma de grant in programul de guvernare 2021-2024 care sustine sprijinirea cercetarii dezvoltarii si inovarii, dezvoltarea integrata si utilizarea eficienta a bazei de materiale publice pentru cercetare, prin finantari de 3,1 miliarde de lei pentru intreprinderile care au in obiectul de activitate cercetarea si dezvoltarea.Procesul de generare a noi linii de business inovatoare este mai complex in cadrul organizatiilor mari din cauza procedurilor specifice, fiind in antiteza cu libertatea de experimentare de care inovatia are nevoie.

„Odata cu lansarea acestui apel de parteneriat subliniem angajamentul ferm al Linnify de a oferi solutii integrate, adaptate cu precizie la cerintele mediului de afaceri din Romania, contribuind proactiv la accelerarea procesului de transformare digitala si inovare in cadrul comunitatii de afaceri din Romania”, a adaugat Catalin Briciu.

Aceasta metodologie de validare, utilizata de clienti din SUA si Germania, a fost definita in urma a peste 7 ani de experienta in constructia de produse software, disponibila si in formatul manualului de business construit de acestia, „The Validation Playbook”. Acum isi extinde utilitatea catre companiile din segmentul corporate care doresc sa isi mentina competitivitatea si sustenabilitatea, intr-un mediu de afaceri marcat de dinamism. 

Infiintata in 2016, Linnify s-a pozitionat drept partener tehnologic strategic pentru inovatii cu precadere in Educatie, Sanatate si Energie, oferind o gama completa de servicii care acopera toate aspectele dezvoltarii de produse digitale, de la Product Success Management, la dezvoltare Front-end, Mobile si Back-end, la design UX/UI si Quality Assurance. Cu peste 70 de produse digitale dezvoltate si 100 de idei de startup care au trecut prin procesul lor de validare, Linnify a furnizat servicii de calitate si expertiza vasta in tari precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Italia, Luxemburg, Olanda si Romania, avand parteneriate strategice cu incubatoare si acceleratoare precum Techcelerator, Austin Venture Association, Rubik Hub si HIVE.