Linnify aniverseaza 7 ani de activitate si preconizeaza depasirea cifrei de afaceri de 2 milioane de EUR pana la finalul anului
3/35476
calendar_month 08 Nov 2023, 12:40


Linnify, compania originara din Cluj-Napoca care ajuta companiile sa dezvolte produse scalabile si de succes in domenii precum educatie, sanatate, wellbeing si sustenabilitate, aniverseaza sapte ani de activitate pe piata dezvoltarii de produse digitale. Cu aceasta ocazie, compania anunta lansarea noului produs, Unbound Design, si impartaseste realizarile semnificative din ultimul an si perspectivele de afaceri pentru anul 2024.

Desi in acest an sectorul IT s-a confruntat cu numeroase provocari, Linnify a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 10% si preconizeaza depasirea pragului de 2 milioane de EUR pana la finalul anului 2023. In 2024, compania isi propune dublarea cifrei de afaceri si continuarea procesului de extindere pe piata internationala. Pana in prezent, Linnify a dezvoltat 70 de produse digitale, iar 150 de idei de start-up au folosit metodologii din procesul lor de validare, din tari precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Italia, Luxemburg, Olanda si Romania, oferindu-le o expertiza vasta si servicii de validare a pietei, punand accentul pe succesul si scalabilitatea produselor. 

„Prin indrumarea antreprenorilor in procesul de validare pentru produsele si solutiile lor, contribuim la crearea unui mediu de afaceri prosper, in care investitorii pot interactiona cu startup-uri cu un nivel de risc mai scazut. Astfel, facilitam un cadru mai sigur pentru investitii, pentru a identifica un potential mai mare de succes. Suntem mandri sa aducem valoare nu doar pentru antreprenori, ci si pentru societate in ansamblu, contribuind la dezvoltarea unei comunitati antreprenoriale in crestere si la evolutia digitala a societatii", a declarat Catalin Briciu, Co-CEO al Linnify, privind importanta procesului de validare pentru antreprenori si investitori.

Cea de-a saptea aniversare marcheaza un punct important in evolutia companiei, prin extinderea la nivel international si prin largirea paletei de produse si servicii. Anul acesta, Linnify s-a clasat in top 5 companii la categoria „Premiul Publicului”, in cadrul programului national Made in Romania organizat de Bursa de Valori Bucuresti, pentru contributia la dezvoltarea tehnologica, reprezentand Romania la nivel international.

La finalul lunii octombrie, Linnify a lansat un nou produs propriu, Unbound Design, care ofera o optiune de servicii de design pe baza de subscriptie, punand accentul pe viziunea antreprenorilor. Procesul incepe cu intelegerea profunda a utilizatorilor, punand accent ulterior pe zona de user experience, prin interfete special concepute pentru mobil si web, dar si materiale de marketing. Unbound Design pune la dispozitie designeri dedicati, livrari rapide, revizii nelimitate, un cost de utilizare stabil, precum si flexibilitate in managementul subscriptiei si al programelor utilizate.

„De-a lungul celor sapte ani de activitate, am fost mandri sa vedem Linnify evoluand intr-o companie de referinta in domeniul dezvoltarii de produse digitale care imbunatatesc standardul de viata. Odata cu lansarea produsului Unbound Design ne propunem sa acceleram dezvoltarea companiei, contribuind la evolutia mediului antreprenorial”, a adaugat Alexandru Bogdan, Co-CEO al Linnify.

Planurile viitoare ale companiei includ publicarea manualului de validare „The Essential Validation Playbook”, un ghid dedicat validarii ideilor de afaceri, construit pe cele mai bune practici din metodologii precum Design Thinking, Lean Startup, Blue Ocean Strategy si altele. Ghidul parcurge toate etapele necesare definirii si testarii produselor digitale, transformandu-le in idei validate de utilizatori reali, adaptate nevoilor din piata. In acest mod, Linnify pune la dispozitie antreprenorilor expertiza, ghidajul si suportul necesar pentru a face acest proces cat mai eficient. De asemenea, compania se asteapta sa extinda portofoliul de investitii in produse de tehnologie si sa adauge noi produse la serviciile oferite.Infiintata in 2016, Linnify s-a pozitionat drept un partener tehnologic strategic pentru inovatii in domenii diverse, oferind o gama completa de servicii care acopera toate aspectele dezvoltarii de produse digitale, de la frontend, mobile si backend, la design UX/UI si Quality Assurance.