Lidl Romania: Rezultate record in cadrul colectei de alimente desfasurata in luna decembrie
3/35974
calendar_month 23 Ian 2024, 15:56


Lidl Romania a obtinut rezultate record in cadrul colectei de alimente organizata in parteneriat cu Reteaua Nationala a Bancilor pentru Alimente.

Solidaritatea clientilor Lidl Romania a fost fara precedent: acestia au donat 153,8 tone de alimente, pentru sprijinirea comunitatilor defavorizate

Pentru a oferi persoanelor aflate in dificultate un sprijin in plus de sarbatori, Lidl Romania, impreuna cu Banca pentru Alimente, au organizat in decembrie 2023 cea de-a noua editie a colectei de alimente, ce a avut loc la nivel national, in premiera in toate magazinele retailer-ului din tara.

Cu ajutorul clientilor Lidl Romania au fost stranse 153,8 tone de alimente, ce reprezinta mai mult de o treime din totalul cantitatii colectate de la prima editie a colectei alimentare si pana in prezent.

Prin organizarea acestor initiative, Lidl isi propune sa ii implice si pe clientii sai in actiuni de sprijinire a comunitatilor defavorizate.

Astfel, de la prima editie a colectei alimentare, din anul 2019 si pana in prezent, clientii Lidl au donat peste 342 de tone de alimente.

Toate acestea se alatura demersurilor Lidl de a veni in sprijinul persoanelor in dificultate: Lidl Romania este partener fondator al Bancilor pentru Alimente, si, de la inaugurare din 2016 si pana in prezent, retailerul s-a implicat activ in lupta contra risipei alimentare, donand peste 2.000 de tone de produse alimentare si non-alimentare si spijinind financiar activatea Bancilor cu peste 9.000.000.000 lei. 

In decembrie 2023, pentru a oferi un sprijin in plus persoanelor aflate in dificultate, Lidl Romania, impreuna cu Banca pentru Alimente si cu sprijinul FEPRA, au organizat cea de-a noua editie a colectei de alimente.

Actiunea s-a desfasurat la nivel national, in premiera in toate magazinele Lidl din tara, produsele donate de clienti fiind astfel colectate de catre cei peste 2.000 de voluntari ai Bancilor pentru Alimente si distribuite catre 253 de ONG-uri din mai multe regiuni ale tarii. In total au fost stranse 153,8 tone de alimente care au ajuns la aproximativ 39.000 de persoane vulnerabile: batrani, copii, adulti in prag de saracie sau persoane cu dizabilitati. 

Produsele cel mai frecvent donate au fost alimentele de baza, precum faina, ulei, paste, zahar, orez, malai si conserve.

Printre Bancile pentru Alimente care au colectat cele mai mari cantitati de produse se numara cea din Cluj, cea din Galati si din Roman.

Si la aceasta editie a campaniei de colectare au participat toate cele 9 Banci Regionale pentru Alimente ale retelei, din Bucuresti, Cluj, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati.

Colectele de alimente organizate in magazinele Lidl nu sunt singurele actiuni prin care retailerul isi propune sa sustina misiunea Bancii pentru Alimente. In calitate de partener fondator, retailer-ul si-a asumat sa sustina financiar costurile pentru inceperea activitatii in fiecare Banca Regionala infiintata si o parte din costurile de functionare, dar si sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii pentru o asemenea retea. Inca de la deschiderea primei Banci, Lidl Romania a investit peste 9.000.000 lei in dezvoltarea retelei de Banci pentru Alimente din Romania si a donat catre aceasta peste 2.000 de tone de produse alimentare si non-alimentare.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?