Leventer Medical Group extinde la nivel national infrastructura de formare si supra-specializare in dermato-chirurgie si dermato-oncologie
3/35089
calendar_month 17 Iul 2023, 13:41

Foto: Dr. Andrei Dimancea

Leventer Medical Group isi consolideaza prezenta la nivel national ca centru de competenta si formare la standarde internationale prin dezvoltarea unui parteneriat strategic cu NOVA DERM, cea mai mare retea dermatologica din Dobrogea. 

Dr. Mihaela Leventer, primul medic roman acreditat de catre ASDS (Academia Americana de Dermatochirurgie) in microchirurgia Mohs si Dr. Leventer Centre, singura clinica acreditata de ASDS in microchirurgia Mohs in Europa Centrala si de Est, vor pregati medicii din Dobrogea pentru ca pacientii cu diagnostic de dermato-oncologie din sud-estul Romaniei sa aiba acces la tratament corect si complet in proximitatea lor.

„Cred cu tarie ca oamenii pot fi ajutati de medici competenti, bine pregatiti si ca fiecare particica de stiinta medicala este importanta. Am inteles de-a lungul timpului ca pregatirea si protocoalele internationale ale echipei Leventer trebuie transmise si celorlalti colegi ai nostri, pentru ca impreuna sa putem oferi pacientilor cu probleme dermatologice  tratamentul corect si complet de care au atata nevoie. Ma bucur ca am putut incepe acest proiect si sunt convinsa ca se va transforma rapid intr-o infrastructura complexa de supraspecializare medicala”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, fondator si actionar Leventer Medical Group si Presedinte al Fundatiei pentru Sanatatea Pielii.  

”Motivatia comuna in acest proiect este faptul ca ne dorim sa crestem standardul de ingrijire medicala si sa fim cat mai aproape de pacientii din toata tara. De aici vine si ambitia mea profesionala de a ma supraspecializa in domeniul dermato-chirurgiei oncologice, pentru a raspunde nevoilor pacientilor nostri din zona Dobrogei si de a le putea oferi acelasi tratament corect si complet, in proximitatea lor. Ma bucura oportunitatea acestui parteneriat, care porneste de la valori comune: grija pentru pacient, standarde inalte si perfectionarea continua”, a adaugat Dr. Andrei Dimancea, fondatorul NOVA DERM si medic dermatolog cu experienta de peste 10 ani.

Dr. Mihaela Leventer, in calitate de director de program, si echipa de dermatologi antrenati si acreditati international in abordarea chirurgicala a cancerelor cutanate au demarat deja programul de pregatire in Microchirugia Mohs cu Dr. Andrei Dimancea in Constanta. Acest program de pregatire in dermatochirurgie oncologica este acreditat de ASDS si ESMS. Prin acest parteneriat strategic, Leventer Medical Group isi mentine promisiunea de a veni cat mai aproape de pacientii cu probleme dermato-oncologice si de a oferi acces la tratament corect si complet in proximitatea lor pentru cei din sud-estul Romaniei.

Finalizarea parteneriatului regional se va desfasura in 3 faze strategice

Primul pas in dezvoltarea parteneriatului regional este programul de pregatire in Microchirugia Mohs, desfasurat pe o perioada de 12 luni si care este estimat sa se incheie in toamna acestui an. Transferul competentelor medicale include observare si asistarea la 250 operatii pentru pacienti cu diagnostic cert de carcinom si melanom, efectuarea de 100 de interventii prin tehnica de Microchirurgie Mohs ca prim operator, prelevarea de biopsii pentru leziuni care prezinta suspiciune dermato-oncologica, dar si pregatirea continua in laboratul de dermatopatologie. 

Tot in aceasta perioada este introdusa si cea de-a doua faza a proiectului. Prin parteneriatul dintre Leventer Medical Group, NOVA DERM si Dr. Andrei Dimancea, vor demara in regiunea Dobrogea implementarea protocoalelor medicale si a celor de comunicare cu pacientii, precum si implementarea fluxului operational din modelul de bune practici al Leventer Medical Group. Modelul de flux complet al pacientului cu probleme dermatologice a fost dezvoltat de-a lungul timpului, atat din punct de vedere medical, cat si operational, pentru a asigura o evaluare medicala completa, diagnostic cert si un plan de tratament corect si complet, insotit de ghidarea si comunicarea indeaproape prin intermediul coordonatorului de caz si de monitorizarea in permanenta a statusului sau prin intermediul unui soft integrat. 

Aceste doua etape pregatitoare se vor finaliza cu deschiderea Centrului Regional Dobrogea al Leventer Medical Group & NOVA DERM. Prin structura sa, noul centru va asigura accesul pacientilor cu boli dermatologice si suspiciune dermato-oncologica din regiune prin ambulatoriul sau la un screening de specialitate, la un diagnostic cert prin laboratorul de dermatopatologie si la o solutie terapeutica corecta si completa, prin departamentele de dermato-chirugie si terapie oncologica. 

„Motorul intregii activitati a Leventer Medical Group a fost, inca de la inceput, grija pentru pacient: de la importul expertizei si standardelor medicale internationale, la antrenarea echipei care sa functioneze in spiritul acestor standarde, de la consolidarea unui flux operational care sa ofere pacientilor un diagnostic cert si un plan de tratament corect si complet, pana la planul de dezvoltare nationala. Acest program de pregatire in dermato-chirurgie si Microchirurgie Mohs este primul pas pentru viitoarele parteneriate locale, care au ca scop crearea de centre de competenta regionala, pentru ca si pacientii din alte zone sa aiba siguranta actului medical facut in primul rand din grija pentru ei”, adauga Simona Cernea, Director Executiv Leventer Medical Group.