Lenovo anunta LISSA: Noua capacitate bazata pe inteligenta artificiala pentru a ajuta companiile sa reduca amprenta IT
3/36532
calendar_month 23 Apr 2024, 16:40


- Lenovo isi imbunatateste pozitia ca partener de incredere al clientilor pentru sustenabilitate, cu rezultate masurabile, date bazate pe inteligenta artificiala

- GenAI ajuta la abordarea complexitatii urmaririi obiectivelor de sustenabilitate prin estimarea impactului emisiilor de-a lungul ciclului de viata IT

Un nou motor de sustenabilitate bazat pe inteligenta artificiala Lenovo da putere companiilor sa ajute sa ia decizii de cumparare IT mai sustenabile bazate pe date.   Intelligent Sustainability Solutions Advisor (LISSA) de la Lenovo ofera clientilor informatii utile in materie de sustenabilitate pentru a intelege impactul estimat al emisiilor pe parcursul ciclului lor de viata IT si pentru a implementa solutii personalizate care se aliniaza cu obiectivele lor de sustenabilitate. Prin Generative AI, LISSA ofera vizibilitate asupra emisiilor de carbon estimate asociate cu diverse solutii de durabilitate Lenovo, cum ar fi TruScale Device as a Service (DaaS), Recuperarea activelor , eficienta ambalajului , optiunile de transport cu emisii reduse de carbon , extinderile ciclului de viata , renovarea certificata si multe altele. In plus, LISSA ajuta la simularea mai multor cai de solutii si la identificarea posibilelor oportunitati de reducere a emisiilor pentru a sprijini obiectivele de decarbonizare IT ale clientului la locul de munca digital.

Intr-un sondaj recent 1 , 87% dintre directori au indicat ca cred ca AI ofera potentialul de a aborda problemele climatice, deblocheaza perspective care ar putea ajuta la atenuarea emisiilor globale de GES si deschide noi cai pentru actiunea climatica. Cu acces mai rapid la informatii despre sustenabilitatea IT si recomandari bazate pe Gen-AI, Lenovo poate ajuta companiile sa dezvolte cai de decarbonizare IT cu rezultate masurabile de sustenabilitate.

„La Lenovo, suntem dornici sa subliniem faptul ca sustenabilitatea este un imperativ al afacerii si o prioritate in randul liderilor din toate industriile”, a declarat Claudia Contreras, Director Executiv al Serviciilor Globale de Sustenabilitate pentru Lenovo. „O noua capacitate in portofoliul nostru de sustenabilitate in crestere, LISSA ofera clientilor date si recomandari bazate pe inteligenta artificiala pentru a le ghida deciziile de cumparare IT. Aducand atributele de sustenabilitate in prim-plan, le permitem clientilor sa deblocheze oportunitati potentiale de reducere a emisiilor si sa implementeze solutii IT care ajuta la atingerea obiectivelor de sustenabilitate.”

Lenovo se angajeaza sa atinga emisii nete de gaze cu efect de sera zero pana in 2050, cu obiective bazate pe stiinta validate prin Standardul Net-Zero initiativei Science Based Targets (SBTi). Prin LISSA, Lenovo lucreaza, de asemenea, pentru a oferi clientilor posibilitatea de a face alegeri IT mai sustenabile, sustinute de date si pentru a ajuta la obtinerea de rezultate masurabile.

„Nu exista o cale definita; fiecare client se afla in calatoria sa unica de sustenabilitate si are nevoie de acces la date pentru a masura progresul. Lenovo isi propune sa ajute clientii sa faca progrese reale cu informatii despre sustenabilitate bazate pe date. Recomandarile bazate pe inteligenta artificiala si inteligenta datelor vor ajuta la planificarea si optimizarea investitiilor IT tinand cont de sustenabilitate. Lenovo poate ajuta organizatiile de orice dimensiune, poate compara mai multe solutii IT in timp real si poate proiecta o solutie IT end-to-end care se potriveste bugetului, calculului si ajuta la sustinerea obiectivelor de sustenabilitate”, a spus Contreras.Lenovo poate ajuta companiile sa dezvolte cai de decarbonizare IT cu rezultate masurabile de durabilitate.