hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  La pas prin Bucuresti

La pas prin Bucuresti

calendar_month 17 Ian 2020, 10:38
Care e primul lucru care iti vine in gand cand spui Bucuresti? Stii ca e capitala Romaniei, stii ca e un oras cu bune si cu rele, stii ca e sufocat de masini si ca sunt zone in care nu ai ce cauta in anumite intervale orare fie din cauza traficului ultra intens, fie pentru ca sunt considerate dubioase. Stii ca gazduieste cel putin 2 milioane de oameni "in acte", dar si ca de fapt e posibil sa fie de doua ori mai multi, daca ii numeri si pe cei care locuiesc in Capitala fara forme legale; stii ca este cel mai important centru universitar din tara, stii ca de aici se dicteaza "ora exacta" pentru toata Romania. Despre Bucuresti poti sa afli o multime de lucruri din carti si mai ales de pe Internet, insa adevarata sa vibratie o poti simti doar la pas, in strada, acolo unde este istoria adevarata si adevarata conexiune la viata "cetatii".

Obiective pe Harta Bucuresti

Pe harta Bucuresti gasesti o multime de obiective turistice, dar tot ea te poate purta si prin locuri despre care nu iti vorbeste niciun ghid turistic.
Chiar daca ajungi in Bucuresti in vizita, chiar daca te numeri printre locuitorii Capitalei, merita sa faci un tur al orasului intr-o zi. Poate nu va fi de ajuns si vei vrea sa repeti experienta pentru a descoperi si alte lucruri si locuri interesante. Nu uita, insa, ca cel mai bine poti cunoaste si simti orasul la pas, mai ales cu ajutorul aplicatiei harta Bucuresti.
Vrei sa vezi cu adevarat, nu doar in fuga, punctele cele mai fierbinti din Bucuresti? Plimba-te pe la Palatul Parlamentului, urca apoi spre Centrul Vechi, unde poti poposi la o cafea in unul dintre numeroasele localuri de acolo. De aici poti pleca spre Piata Unirii si te poti plimba pe Bulevardul Unirii, printre fantani, la fel cum te-ai plimba la Paris pe Champs Elysee sau poti urca Dealul Mitropoliei pentru o vizita la Patriarhia Romana.
Daca te tin picioarele si pantofii, din Centrul Vechi poti urca pe Calea Victoriei spre Piata Revolutiei, Muzeul National de Arta si Ateneul Roman. De acolo o poti apuca fie spre Parcul Cismigiu, Opera Nationala Bucuresti si Gradina Botanica, fie spre Teatrul National sau Piata Romana. Fie tot la pas, fie cu metroul, poti ajunge, din oricare dintre aceste puncte, la Piata Victoriei unde gasesti sediul Guvernului Romaniei, dar si Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si de unde poti pleca apoi, la pas, pe Sos. Kiseleff si prin parcul cu acelasi nume, spre Arcul de Triumf, Parcul Herastrau, Muzeul Satului si Piata Presei Libere. Drumul nu este scurt, e drept, dar ai si optiunea sa te "pierzi" pe stradutele de pe traseu pentru a simti adevarata vibratie a acestora, odata ce zgomotul bulevardelor aglomerate se pierde in zare.
Daca nu urmaresti o excursie prin punctele "main stream", ia cu tine aplicatia Harta Bucuresti si porneste hai hui pe stradute laturalnice. Vei gasi biserici stiute probabil doar de comunitatea din jurul lor, cladiri cu o arhitectura de poveste nedreptatite de faptul ca nu se afla la bulevardele intens circulate, parcuri micute, dar mult mai linistite decat cele care se bucura de renumele de obiective turistice, cafenele de cartier in care cafeaua sau masa pot avea o savoare aparte fata de cele din buricul targului.
Bucurestiul stiut de toata lumea vibreaza si spune o multime de povesti, dar nici nu iti poti imagina cate istorii nestiute ai putea afla daca iti doresti sa te opresti pentru o zi sau, cine stie, mai multe, din graba cu care obisnuiesti sa il traversezi fie cand te indrepti spre alte locuri din tara, fie ca te numeri deja printre bucuresteni.





 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?