Kaspersky Safe Kids nivel superior de protectie impotriva continutului neadecvat
3/37037
calendar_month 05 Iul 2024, 19:00


Kaspersky Safe Kids a primit certificatea „Approved” de la AV-TEST si AV-Comparatives, organizatii independente de testare, pentru eficacitatea remarcabila in blocarea continutului necorespunzator. Rezultatele testelor au dovedit o rata de succes a solutiei de 100% si, respectiv, 98,1% in blocarea continutului rezervat adultilor pe platforma Windows. In cercetarea AV-TEST, solutia a devenit de doua ori singurul furnizor care blocheaza 100% din continutul pentru adulti din istoria testelor din 2015. In cea realizata de AV-Comparatives, solutia a devenit singura certificata din 5 participanti, la fel ca in precedentele teste din 2019, 2021 si 2022. 

Ambele institute si-au efectuat testele in conformitate cu metodologiile proprii. AV-TEST evalueaza solutiile de control parental in raport cu 7.500 de site-uri web in sase limbi si 13 categorii – continut pentru adulti, violenta, arme si altele – pentru a evalua capacitatile de blocare ale produselor. AV-Comparatives a testat solutiile pe 1.000 de site-uri web cu continut pentru adulti si pe 100 de site-uri web potrivite pentru copii, confirmand o rata de detectare de 98% fara fals-pozitive, erori grave sau defecte de design.

Kaspersky Safe Kids a demonstrat o performanta puternica, in special in materie de blocare a continutului rezervat adultilor. Pe platforma Windows, aplicatia a inregistrat o rata de blocare de 100% pentru continutul pentru adulti, singura solutie care a obtinut acest rezultat - atins si in 2021 si 2023. In plus, solutia a afisat rezultate complexe, protejand copiii si impotriva altor categorii relevante de continut, cum ar fi cele care includ scene violente sau jocurile de noroc, cu o rata medie generala de blocare de 92,20%. Pe platforma Android, Kaspersky Safe Kids a inregistrat o rata de blocare de 99,09% pentru continutul rezervat adultilor.

Kaspersky Safe Kids a primit Certificatul „Approved” pentru „Parental Control Test” pentru a opta oara consecutiv, ramanand singurul furnizor de pe piata cu o astfel de realizare. Rapoartele recente evidentiaza functionalitatile cheie ale solutiei Kaspersky, inclusiv blocarea site-urilor web periculoase, controlul retelelor sociale si restrictiile de timp si program, confirmand faptul ca este o solutie complexa. In plus, AV-TEST recunoaste „angajamentul Kaspersky pentru indeplinirea criteriilor esentiale asteptate de la un furnizor de incredere de solutii de control parental”.

Kaspersky Safe Kids a obtinut rezultate puternice la testul AV-Comparatives din 2024, unde a blocat cu succes 98,1% dintre site-urile pornografice si a generat zero fals-pozitive pe Windows. AV-Comparatives a evidentiat Kaspersky Safe Kids si pentru gama sa extinsa de functii de monitorizare si control si pentru viteza cu care modificarile facute in consola au fost implementate pe dispozitivele copiilor.

Solutiile Kaspersky pentru parenting digital eficient (Kaspersky Internet Security si ulterior Kaspersky Safe Kids) au fost testate in mod regulat, independent, de AV-Comparatives din 2014 – reusind sa indeplineasca criteriile de certificare si obtinand certificate „Approved”.