Kaspersky a anuntat deschiderea noului sau Centru de transparenta in Istanbul, Turcia, unde stakeholderii companiei pot afla mai multe despre solutiile Kaspersky, pot vedea codul sursa sau pot examina rezultatele auditurilor independente. Acest anunt marcheaza extinderea tot mai mare a Global Transparency Initiative (GTI) a companiei, pe care Kaspersky o dezvolta din 2018, sporind increderea in produsele si procesele sale interne si promovand abordarea bazata pe dovezi in ceea ce priveste evaluarea securitatii produselor IT.
Deschiderea Centrului de Transparenta a avut loc la Istanbul, cu participarea fondatorului si CEO-ului companiei, Eugene Kaspersky. Acest Centru va servi ca un sediu pentru partenerii si clientii companiei, precum si pentru autoritatile de reglementare din domeniul securitatii cibernetice, pentru a vedea codul sursa al tuturor produselor Kaspersky on-premise, actualizarile software si regulile de detectare a amenintarilor. In plus, vizitatorii pot examina rezultatele auditurilor independente ale solutiilor companiei si pot accesa Software Bill of Materials (SBOM), o lista de componente software utilizate in solutiile Kaspersky.
Kaspersky ramane un sustinator dedicat transparentei in industria globala de securitate cibernetica, iar proiectele educationale cu institutii academice de tinuta reprezinta o parte importanta a mentinerii acestor standarde. Evenimentul de anuntare a Centrului de Transparenta din Istanbul a avut loc la Universitatea Boğaziçi din Istanbul si a marcat, de asemenea, semnarea unui Memorandum de Intelegere (Memorandum of Understanding - MoU) intre Kaspersky si Universitatea Boğaziçi. Semnat de CEO-ul Eugene Kaspersky, si de rectorul Universitatii Boğaziçi, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, MoU isi propune sa stabileasca un cadru de cooperare tehnologica, in programele academice viitoare.
Ca o componenta cheie a Memorandumului de Intelegere, Kaspersky si Universitatea Boğaziçi vor lansa un Laborator de transparenta care se va concentra pe educarea studentilor cu privire la metodologiile si tehnicile de evaluare a calitatii si fiabilitatii solutiilor din lantul de aprovizionare, in conformitate cu Cyber Capacity Building Program, care este unul dintre pilonii GTI. Activitatea laboratorului va acorda prioritate dezvoltarii de competente in recunoasterea si navigarea peisajului amenintarilor cibernetice. Transparency Lab va oferi seminarii educationale practice, atat la fata locului, cat si in format online, dezvoltate de Kaspersky.
In timpul evenimentului, fondatorul si CEO-ul Eugene Kaspersky, a remarcat: „Legaturile noastre profesionale si de afaceri cu Turcia au devenit mai puternice astazi. Ca urmator pas in dezvoltarea cooperarii noastre de lunga durata, deschidem un Centru de Transparenta in Istanbul si semnam parteneriatul nostru cu Universitatea Boğaziçi din oras, ambele eforturi urmarind sa sporeasca si mai mult rezilienta cibernetica a tarii. Pe masura ce Turcia isi continua digitalizarea si serveste drept forta motrice pentru aceasta tendinta in intreaga regiune META, suntem onorati sa ne imbunatatim expertiza si schimbul de cunostinte cu organizatiile locale pentru a ne asigura ca aceasta calatorie digitala este cat mai fluida posibil.”
Rectorul Universitatii Boğaziçi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci a subliniat ca parteneriatele nationale si internationale s-au extins in ultima vreme, in special cu proiectele din domeniile inteligentei artificiale, stiintei datelor si securitatii cibernetice. Rectorul a declarat ca Laboratorul de Transparenta ii va ajuta pe studentii care doresc sa avanseze in acest domeniu: „Acest acord, care subliniaza importanta acordarii de prioritate companiilor care investesc in tara noastra si incurajeaza transferul de tehnologie, in loc sa ne vada tara doar ca pe o piata de tehnologie, este o initiativa majora in cadrul initiativei noastre tehnologice nationale. Are valoare. Companiile globale de securitate cibernetica percep adesea tara noastra doar ca pe o piata pentru propriile produse si nu iau in considerare investitia in dezvoltarea Turciei. Acordul realizat cu Kaspersky demonstreaza determinarea de a investi in tara noastra prin aceasta colaborare. Biroul de Transfer Tehnologic al universitatii noastre si Kaspersky vor infiinta un laborator comun, care va oferi tinerelor noastre talente oportunitatea de a efectua cercetari in domeniul securitatii cibernetice. Aceasta initiativa le va spori competenta in domeniu si va contribui la aparitia noi initiative de securitate cibernetica.”
Pe masura ce peisajul securitatii cibernetice continua sa evolueze, Kaspersky ramane ferm in misiunea sa de a proteja ecosistemele digitale si de a oferi persoanelor si organizatiilor posibilitatea de a naviga in lumea digitala in siguranta.