hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Julien Ducarroz va fi noul CEO al Orange Romania de la 1 septembrie 2023

Julien Ducarroz va fi noul CEO al Orange Romania de la 1 septembrie 2023

calendar_month 23 Mai 2023, 12:05
Liudmila Climoc va prelua concomitent functia de CEO al Orange Polonia

Orange Romania anunta numirea lui Julien Ducarroz in functia de CEO, incepand cu data de 1 septembrie 2023. Liudmila Climoc, in prezent CEO Orange Romania, va prelua de la Julien Ducarroz functia de CEO al Orange Polonia de la aceeasi data.

Cu aceasta numire, supusa aprobarii consiliului de administratie local, Julien Ducarroz se intoarce in Romania, unde a lucrat in perioada 2007-2016. Ducarroz si-a inceput cariera in Orange Romania ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vanzari, marketing, digital si comunicare de brand in calitate de Chief Commercial Officer. In timpul mandatului sau anterior in Romania, a avut o contributie majora la lansarea serviciilor Orange TV si 4G si a consolidat pozitia de lider a brandului Orange. In 2016, a fost numit CEO al Orange Moldova, iar din 2020 este  CEO al Orange Polonia. Sub conducerea sa, Orange Polonia a lansat si implementat strategia de crestere „.Grow”. Datorita bazei de business puternice a companiei, punand accent pe inovatie si pe un proces de transformare concentrat in jurul agendei verzi, „.Grow” a condus la o accelerare a rezultatelor financiare si comerciale si la consolidarea pozitiei pe piata a Orange Polonia. 

Sub conducerea lui Julien Ducarroz, Orange Polonia a implementat proiectul de referinta, FiberCo JV, care a asigurat extinderea amprentei de fibra optica si a contribuit la combaterea excluziunii digitale in Polonia. In ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de solutii smart city din tara si si-a intarit pozitia pe piata wholesale. Compania si-a indeplinit obiectivele cheie pentru protectia mediului si, cu doi ani inainte de termen, a atins tinta de 65% din consum de energie, provenind din resurse regenerabile.

In cei 22 de ani de cariera in Grupul Orange, Julien Ducarroz a castigat experienta pe mai multe piete europene. A absolvit Institutul Politehnic Federal Elvetian din Zürich, fiind originar din Elvetia.

"Datorita pasiunii si abilitatilor sale, Julien a facut schimbari cu impact in Orange Polonia in timpul mandatului sau. In acesti ani plini de turbulente, el a dezvoltat o strategie puternica si a livrat cu succes atat rezultate financiare, cat si comerciale peste asteptari, permitand companiei sa creasca si sa-si consolideze pozitia pe piata, in ciuda provocarilor. Ii multumesc lui Julien pentru ca a condus echipa Orange Polonia cu maxima energie in timpul pandemiei si in mijlocul unui context dificil macroeconomic si geo-politic, generat de razboiul din Ucraina. Sunt convinsa ca va aborda orice provocari din Romania la fel de bine", a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Vicepresedinte Executiv, CEO Orange in Europa (in afara Frantei). "In cei sapte ani de leadership, Liudmila si echipa sa din Romania au fost protagonistii mai multor premiere, cum ar fi lansarea serviciilor 5G, dand dovada de creativitate, entuziasm si resurse nelimitate de energie. Mai important, Liudmila a condus transformarea Orange Romania dintr-un operator mobil spre unul convergent. Este un adevarat lider si sunt increzatoare in puterea ei de a conduce compania spre crestere sustenabila si de a continua misiunea lui Julien in Polonia", a adaugat ea.

Liudmila Climoc va prelua, de la 1 septembrie 2023, functia de CEO al Orange Polonia, care reprezinta al treilea mandat  de CEO din cariera sa. Cu o experienta de 25 de ani in telecomunicatii, Liudmila a devenit  CEO al Orange Moldova in 2008, iar in 2016 a fost numita CEO al Orange Romania. Sub conducerea sa, Orange Romania a trecut printr-o transformare complexa de la o companie exclusiv mobila catre un operator cu servicii integrate fix-mobil, o calatorie care a inceput in 2016 odata cu lansarea primelor servicii convergente pentru clientii rezidentiali si a continuat cu extinderea acoperirii de fibra optica in intreaga tara. In 2021, compania a accelerat strategia sa de convergenta prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Orange Romania Communications. Astazi, ca rezultat, Orange Romania ofera servicii convergente si solutii digitale integrate atat clientilor rezidentiali, cat si companiilor locale.Cu un accent major pe inovatie, Liudmila Climoc si echipa sa au oferit clientilor romani acces la cele mai noi tehnologii si servicii, ce au permis dezvoltarea unui ecosistem complex 5G. Romania a fost prima tara din Grupul Orange care a lansat serviciile 5G si in ultimii doi ani a deschis doua laboratoare 5G, in Bucuresti si Iasi, huburi de inovare pentru comunitatea de cercetare, startupuri si companii. In acelasi timp, solutiile ITC ale Orange contribuie la dezvoltarea proiectelor locale de anvergura si la avansul tehnologic al companiilor din Romania.  In timpul mandatului sau, linia de business digital al Orange Romania a fost consolidata, iar YOXO, abonamentul 100% digital, a devenit un love brand, foarte popular in randul utilizatorilor de toate varstele. Datorita accentului pus pe experienta clientilor si pe oferirea de conectivitate premium, Orange Romania este astazi reteaua #1 cu cel mai rapid internet fix si mobil, consolidandu-si pozitia de lider pe piata.

"Romania este una dintre cele mai competitive piete din Europa si sunt recunoscatoare pentru sansa pe care am avut-o de a construi impreuna cu echipa mea atat de multe proiecte inovatoare si de impact, in egala masura. Sunt incantata sa ii urez bun venit lui Julien acasa, in Romania. Echipa din Romania are cei mai buni profesionisti de telecomunicatii din tara si sunt sigura ca sub bagheta lui Julien va atinge noi borne de performanta ", spune Liudmila Climoc, CEO Orange Romania.
 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?