Jocuri despre reciclare si premii pentru participantii la festivalul Electric Castle
3/37056
calendar_month 10 Iul 2024, 09:00


Parcul eco de distractii, ASAP Recycling Park, revine la Electric Castle, pentru al treilea an consecutiv. Dupa ce peste 30.000 de persoane au participat in 2022 si 2023 la activitatile pe teme de reciclare propuse de ASAP Romania in parteneriat cu Lidl Romania in cadrul festivalului, alte zeci de mii sunt asteptate si in acest an, in perioada 17-21 iulie, la Bontida, sa se bucure de jocuri care incurajeaza actiunile sustenabile si sa castige premii. 

Astfel, de miercuri pana duminica, intre orele 12:00-20:00, cei prezenti la editia cu numarul 10 a festivalului Electric Castle au timp sa descopere toate jocurile si activitatile pregatite de ASAP Romania. Cu mare succes la public in anii anteriori, Roata Reciclarii revine in 2024 la Electric Castle, precum si jocul Adevar sau Reciclare. Daca primul joc se bazeaza pe noroc, caci doar printr-o invartire a rotii, participantii pot castiga merch-ul ASAP (tricou sau tote bag) sau ASAPUNCTE, al doilea ridica la fileu intrebari sau provocari pe teme de reciclare, unde informatiile pe zona de sustenabilitate ar putea fi de real ajutor in acumularea de puncte. 
Si agilitatea le va fi antrenata participantilor printr-un joc de memorie, unde trebuie sa caute seturile de cate doua ilustratii identice, imprimate cu obiecte ce pot fi reciclate. Nelipsita in general din actiunile si workshopurile programului ASAP Romania, distractia va fi garantata in fiecare activitate din cadrul ASAP Recycling Park, dar mai ales in jocul Stand a bottle.

„Cand valorile si obiectivele pe zona de sustenabilitate sunt impartasite si au sens comun, parteneriatele se contureaza frumos, ba mai mult, dainuie peste ani. Suntem pentru al treilea an consecutiv prezenti la Electric Castle cu ASAP Recycling Park, acolo unde publicul are simt civic si ne place asta! Imi doresc ca parcul eco de distractii pe care-l readucem in inima festivalului sa fie pentru fiecare  de care are nevoie, ori in a constientiza impactul nostru, al tuturor, fata de mediu, ori in a duce o viata mai sustenabila sau macar din curiozitatea de a descoperi ce facem, ce obiective avem prin programul nostru si, nu in ultimul rand, sa se distreze jucand impreuna cu noi activitatile propuse”, a mentionat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP. 

La editia din acest an a Electric Castle, ASAP va refolosi cele mai multe dintre materialele produse anterior pentru ASAP Recycling Park, asa cum s-a intamplat si in 2023, cu scopul de a-i motiva si pe altii sa adopte un comportament sustenabil si sa foloseasca cat mai putine resurse. 

Ca si la cele mai recente doua editii ale Electric Castle, din 2022 si 2023, parcul eco de distractii ASAP Recycling Park va fi amplasat in proximitatea Royal Market, magazinul Lidl din festival. 

Programul de distractii al ASAP Recycling Park si alte informatii despre jocurile si activitatile din acest an, se vor regasi in perioada urmatoare, dar si in timpul festivalului, pe conturile de social media Facebook, Instagram si TikTok ale ASAP Romania.