Insight isi consolideaza afacerea de solutii aplicative prin achizitionarea Amdaris
calendar_month 29 Aug 2023, 10:58


Integratorul de Solutii Fortune 500 isi extinde practica de aplicatii prin achizitionarea Amdaris

Insight Enterprises, un Integrator de Solutii IT din topul Fortune 500 concentrat pe maximizarea succesului clientilor prin intermediul transformarii digitale, a achizitionat Amdaris, compania premiata in dezvoltarea de software si servicii digitale, cu sediul in Marea Britanie si centre de excelenta tehnica si delivery regionale in mai multe tari din Europa de Est. Prin aceasta achizitie, Insight va adauga la portofoliul sau divers de solutii si la lantul  de aprovizionare IT, serviciile inovatoare de dezvoltare a software-ului, suport pentru aplicatii, servicii de mentenanta si servicii de consultanta oferite de Amdaris.

Amdaris, partener certificat Microsoft Gold de peste 10 ani, are o experienta dovedita in livrarea solutiilor de transformare digitala. Cu peste 800 de angajati, expertiza Amdaris in furnizarea echipelor extinse, externalizate pentru dezvoltarea produselor software destinate companiilor si consumatorilor, devine o aditie ideala pentru practicile globale de Date & IA sau Aplicatii Moderne ale Insight. Solutiile personalizate de back-end, cloud, mobile, analiza de date si interfata web vor fi dezvoltate, vor ajuta clientii sa-si accelereze transformarea digitala.

„Acchizi marcheaza un moment important pentru Insight, unii dintre principalii Integratori de Solutii IT”, a declarat Joyce Mullen, presedinte si CEO al Insight. „Impreuna cu Amdaris, Insight se va extinde activ, isi va dezvolta capacitatile tehnologice si va oferi o gama mai larga de servicii si solutii clientilor din regiunea EMEA. Este solutia potrivita pentru Insight sa scaleze mai rapid si sa sprijine clientii in atingerea obiectivelor de business”

Adrian Gregory, presedinte Insight EMEA, a declarat: „In contextul schimbarilor continue din mediul de afaceri, produsele si serviciile IT au devenit esentiale: acum fiecare afacere trebuie sa se digitalizeze si sa actioneze rapid pentru a atinge acest obiectiv. Organizatiile au nevoie de un partener cu care sa se consulte, sa le proiecteze, sa le construiasca si sa le implementeze modelele viitoare de afaceri folosind tehnologia, accelerandu-le astfel calatoria in procesul de digitalizare. Alaturi de Amdaris, vom consolida pozitia Insight ca lider Integrator de Solutii, iar clientii vor avea acces la si mai multe capacitati in dezvoltarea produselor software si consultanta. La randul lor, clientii Amdaris vor beneficia de expertiza noastra solida in domeniile cloud, date, inteligenta artificiala, securitate cibernetica si edge computing, argumentata de cele peste 6.000 de parteneriate ale companiei cu furnizori tech din intreaga lume”.

„Suntem incantati sa contribuim cu experienta noastra dovedita in dezvoltarea solutiilor inovatoare de software si in modernizarea esentiala a afacerilor la serviciile dezvoltate de Insight”, a declarat Andy Rogers, co-CEO al Amdaris. „Insight are o reputatie premiata drept partener de incredere, angajat sa sustina organizatiile sa-si atinga  potentialul maxim. Prin unirea fortelor, asteptam cu nerabdare sa profitam de oportunitatile facilitate de prezenta globala si reteaua de livrare a Insight, in special de serviciul global cloud si de cunostintele de top in domeniul depozitelor moderne de date si a Inteligentei Artificiale generative. Parteneriatele si acreditarile extinse cu siguranta ii vor motiva pe clientii nostri existenti sa-si formuleze obiectivele de transformare intr-un mod si mai ambitios”.„In contextul cresterii rapide a industriei IT, achizitia de catre Insight demonstreaza increderea neclintita in abilitatile si talentele exceptionale de dezvoltare a software-ului din Europa de Est”, a declarat Vlad Nanu, co-CEO al Amdaris. „Exista mult entuziasm in legatura cu impactul semnificativ si contributia la dezvoltarea regiunii pe care aceasta investitie le va genera”.

Insight a fost reprezentata legal de Armstrong Teasdale LLP, iar Amdaris de catre TLT LLP. KPMG a fost consultantul financiar exclusiv al Amdaris in legatura cu tranzactia. PCB Partners au actionat drept consilieri M&A pentru Insight.