InfoCons se alatura initiativei Binance de educatie financiara - Scoala Crypto
calendar_month 07 Dec 2023, 13:50


InfoCons si Binance Romania promoveaza, in parteneriat, educatia financiara si protectia consumatorilor, prin proiectul de educatie in limba romana Scoala Crypto si aplicatia InfoCons. 

In cadrul parteneriatului, InfoCons va oferi noilor utilizatori ai aplicatiei ce se alatura din ecosistemul Binance vouchere de in valoare de 100 de lei. Astfel, cele doua entitati continua procesul de educatie, incepand din zona cripto si continuand cu informatiile esentiale pentru consumatorii oricaror tipuri de bunuri si servicii. 

Binance, impreuna cu ONG @Romania, au lansat saptamana trecuta proiectul de educatie in limba romana Scoala Crypto, ce debuteaza cu un set de module online accesibile, menite sa explice in detaliu, pe intelesul fiecarui utilizator, fundamentele si mecanismele pietei cripto.

Finalizarea fiecarui curs aduce utilizatorilor din Romania nu doar un bagaj util de cunostinte, dar si certificate si recompense utile in ecosistemul Binance. Cursurile din platforma sunt structurate pe nivelul Incepator, Intermediar si Avansat. 

Cursurile online sunt disponibile integral pe aceasta pagina: https://www.binance.com/ro/events/scoalacrypto. 

Aplicatia gratuita InfoCons  este disponibila in 33 de limbi si vine in sprijinul consumatorilor cu informatii utile, corecte, transparente si pe intelesul tuturor. Aplicatia este unica la nivel international, dezvoltata independent si transparent, si pune la dispozitie:
    • Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare, pentru a afla ingredientele, numarul si tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahar, sare, calorii;
    • Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice si ale dispozitivelor electronice;
    • Toate numerele utile si de urgenta la nivel local, national si international - sectiune care este disponibila si offline ;
    • Alertele pentru produsele alimentare si nealimentare in timp real la nivelul UE;
    • Timpii de asteptare in punctele de trecere rutiera a frontierei din/in Romania;
    • Verificarea agentiilor de turism, a unitatilor de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) si a unitatii de alimentatie publica licentiate si autorizati din Romania;
    • Dictionar de terminologie din domeniul protectie consumatorilor, mediu, financiar bancar, munca, asigurari, energie, etc.
    • 3 QR coduri GRATUITE personalizate cu care puteti monitoriza traficul de scanare al  QR codurilor generate si nu numai.

Aplicatia poate fi personalizata pentru fiecare consumator in functie de nevoile si preferintele propria (cantitate sare, zahar, alergeni, numeric si tipuri de aditivi, etc). 

Global, Binance Academy, umbrela sub care se desfasoara Scoala Crypto, atinge 3,7 milioane de noi utilizatori. Pana in prezent, 510.000 de participanti au finalizat cursuri, iar 98.000 de certificari NFT au fost distribuite. 

Local, versiunea in limba romana a fost lansata in august si cuprinde deja peste 300 de articole informative in limba romana.