Incendiile din Rhodos: Ministerul Turismului din Grecia declara ca situatia este sub control
3/35115
calendar_month 25 Iul 2023, 08:40


► Turistii din zonele afectate sunt relocati rapid si in conditii optime. Pana in prezent, au fost relocati 5% dintre turistii aflati pe insula Rhodos

► Olga Kefalogianni, ministrul elen al Turismului, a caracterizat drept incorecte estimarile conform carora 50% din insula Rhodos a fost afectata de incendii, precizand ca procentul este intre 10 si 20%

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) doreste sa informeze publicul in timp real cu privire la situatia incendiilor din insula Rhodos. Conform informatiilor primite de la autoritatile din Grecia, situatia este sub control, nefiind afectate arii turistice intinse.In zona de Sud Est a insulei Rhodos, afectata de incendiile izbucnite in apropiere, au fost circa 30 de turisti romani care au fost rapid relocati de catre agentiile de turism la hoteluri de minim aceeasi calitate din nordul insulei. Deci nu vorbim de un caz de forta majora, nici de anulari. Aceasta masura a permis turistilor sa isi continue vacanta in conditii de siguranta si confort, fara a fi necesare anulari sau evacuari de amploare. De asemenea, turistii care urmeaza sa plece in Rhodos si care aveau cazari in statiuni din zona afectata, in special in Kiotari, vor fi relocati de catre agentiile de turism in hoteluri de minim aceeasi calitate din nordul insulei.

Referitor la sfaturile acordate turistilor, ANAT isi exprima dezacordul fata de recomandarile facute de anumite autoritati din Romania cu privire la evitarea calatoriilor in Rhodos.

"Domnul Raed Arafat, cel care ne-a condus cu atata dexteritate prin meandrele covidului, se pricepe si la turism, dand exact aceleasi sfaturi inteligente ca in perioada pandemiei. Nu credem ca la Facultatea de Medicina, de la Targu Mures sau de oriunde, s-au facut si cursuri de turism sau de evaluare in turismul international. Ii recomandam domnului Raed Arafat sa vada cum se naruiesc spitalele Romaniei, in loc sa sfatuiasca turistii romani asupra unora sau a altora din subiectele zilei", declara Alin Burcea, prim vicepresedinte ANAT.

Autoritatile responsabile cu turismul din Grecia au furnizat informatii precise si transparente privind situatia actuala din insula Rhodos. Astazi, doamna Olga Kefalogianni, ministrul elen al Turismului, a acordat un interviu postului BBC in legatura cu incendiile din Grecia. A subliniat ca situatia din Corfu ”nu este alarmanta” si nu are nicio legatura cu scenele pe care le-am vazut in Rhodos.

”Am avut evacuari de case, dar nimic in raport cu ceea ce s-a intamplat in Rhodos”, a declarat doamna Kefalogianni, mentionand ca doar o mica parte din insula a fost afectata. Referitor la Rodos, a subliniat: ”Nu exista nicio problema la aeroport si este foarte important sa subliniem ca doar o mica parte din insula Rhodos a fost afectata”. Ministrul elen al Turismului a caracterizat drept incorecte estimarile conform carora 50% din insula a fost afectata de incendii, precizand ca ”procentul este intre 10 si 20%”, asa cum, de altfel, a specificat si ANAT. Ministrul elen a afirmat ca intelege disconfortul turistilor legat de evacuare, dar ”siguranta este o prioritate”.

Ministerul Turismului al Greciei anunta functionarea unui birou de asistenta (Help Desk) in orasul Rhodos, capitala insulei (strada Makariou si strada Papagou 85100). Cetatenii straini, tour-operatorii si agentiile de turism care doresc sa ia legatura cu biroul de asistenta pot suna la urmatoarele numere: 0030 2241044335; 0030 2241044330; 0030 2241044338.ANAT reafirma ca siguranta turistilor reprezinta o prioritate absoluta pentru industria turismului. Companiile de turism, in colaborare cu autoritatile si cu partenerii locali au luat masuri adecvate pentru a asigura ca toti turistii aflati in Rhodos se bucura de o vacanta in siguranta si fara griji.

Turistii romani si de alte nationalitati au fost relocati in numar extrem de redus, sub 5% din totalul celor prezenti pe insula. Ca exemplu, un touroperator roman a relocat doar un turist din 400, restul petrecandu-si sejururile in nordul insulei. De asemenea, doar 5 turisti au dorit sa se intoarca acasa inainte de incheierea sejurului, ceea ce denota increderea acestora in masurile luate de agentiile de turism.

sursa foto: pixabay.comSondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?