Gigabyte lanseaza seria de placi de baza AMD 800
2/2505
calendar_month 28 Apr 2010, 12:36
Gigabyte Technology Co., Ltd. a lansat o gama de top de placi de baza construite in jurul mult-asteptatelor chipseturi AMD 890FX, 880G si 870. Noile modele sunt GA-890FXA-UD7, GA-880GMA-UD2H si GA-870A-UD3, toate oferind suport pentru procesoarele cu 6 nuclee AMD Phenom™ II X6, SATA 6Gb/s nativ (prin chipsetul SB850) si tehnologiile multi-GPU ATI CrossFireX™/Hybrid CrossFireX™. Noile produse sunt dotate de asemenea cu tehnologii unice de la GIGABYTE cum ar fi Auto Unlock ce activeaza nuclee ascunse ale CPU, On/Off Charge pentru incarcare rapida iPhone/ iPad/iPod Touch, USB 3.0 si 3x USB power devenind astfel lideri in industrie pe acest segment de piata.

Fiind nava amiral a seriei, GA-890FXA-UD7 vine in intampinarea overclockerilor extremi, gamerilor si entuziastilor tehnicii care au nevoie de cele mai noi si mai avansate echipamente. Placa de baza este dotata cu chipset AMD 890FX + SB850 cu suport pentru 4-way ATI CrossFireX™ intr-un format XL-ATX si cu un design de cea mai buna calitate 8+2 CPU VRM a fazelor de alimentare ce poate face fata cu usurinta cerintelor de putere de 140W ale CPU. in plus, GA-890FXA-UD7 este dotata cu sistemul unic de racire Hybrid Silent Pipe ce permite o racire foarte eficienta a sistemului fara a se genera zgomot de la ventilatoare. Alte caracteristici de luat in seama sunt Accelerarea Onboard GIGABYTE 333, LED-uri de debug onboard, cat si suport pentru DDR3 1866.

Pentru fanii media center, placa de baza GIGABYTE GA-880GMA-UD2H este dotata cu grafica integrata ATI Radeon™ HD 4250 ce ofera o eficienta energetica excelenta si configuratii grafice high definition versatile pentru acasa. Grafica ATI Radeon™ HD 4250 include suport pentru Microsoft® DirectX® 10.1, astfel incat caracteristicile si performantele sale plaseaza aceasta solutie ca lider in clasa respectiva de produse. GA-880GMA-UD2H suporta si placi video separate cu ATI Hybrid CrossFireX™ pentru acei entuziasti ce doresc sa joace jocuri de ultima generatie pe sistemele lor media center.

Auto Unlock
Tehnologia GIGABYTE Auto Unlock este reprezentata de un microprocesor unic Core Boost ce activeaza nucleele ascunse ale CPU (daca acestea sunt disponibile), oferind efectiv un upgrade de CPU in timp ce se ruleaza aplicatii multi-threaded sau multi-tasking. Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina oficiala pentru placi de baza GIGABYTE.

“Seria de placi de baza GIGABYTE 800 reprezinta una dintre cele mai interesante lansari de produs pe care am avut-o in ultima vreme datorita unui numar mare de caracteristici unice, atat de la AMD cat si de la GIGABYTE, ce isi fac debutul cu aceste produse,” a comentat Tim Handley, Deputy Director al Departamentului de Marketing Placi de Baza al GIGABYTE Technology Co. Ltd. “Probabil cea mai interesanta tehnologie este On/Off Charge, prima dintr-o lista mare de caracteristici unice derivate din tehnologia GIGABYTE 3x USB Power. Porturile USB On/Off Charge vor fi disponibile pe majoritatea modelelor de placi de baza in lunile ce urmeaza devenind o caracteristica standard pe care o vor cauta utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch cand vor dori sa isi upgradeze PC-urile.”

On/Off Charge
GIGABYTE On/Off Charge permite utilizatorilor de iPhone, iPad si iPod Touch sa isi incarce aceste echipamente prin porturile USB indiferent daca PC-ul este pornit sau oprit. Aceasta facilitate este posibila printr-un driver On/Off combinat cu un conector USB alb-rosu dedicat On/Off Charge ce permite conectarea celor 2 porturi USB de pe panoul frontal pentru a usura accesul. in plus, tehnologia GIGABYTE 3x USB Power permite utilizatorilor sa beneficieze de o incarcare rapida a echipamentelor tripland curentul disponibil pe toate porturile USB.Suport USB 3.0
Seria de placi de baza GIGABYTE AMD 800 suporta USB 3.0 (SuperSpeed USB) prin controllerul onboard NEC uPD720200 host. Avand rate de transfer de pana la 5 Gbps, utilizatorii beneficiaza de o crestere de 10x a vitezei de transfer a datelor fața de USB 2.0. in plus, compatibilitatea cu USB 2.0 asigura utilizarea pe termen lung a echipamentelor USB 2.0 existente. Tehnologia onboard NEC SuperSpeed USB 3.0 ofera un nou management al energiei ce include o crestere a puterii maxime pe bus si a curentului necesar echipamentelor cu un consum ridicat de energie.

3x USB Power Boost
Seria de placi de baza GIGABYTE AMD 800 ofera o crestere de putere de 3x pe porturile USB, acest lucru insemnand o compatibilitate crescuta si mai multa energie pentru echipamentele USB. Design-ul unic al alimentarii pe USB de la GIGABYTE regularizeaza eficient tensiunea de iesire pe toata plaja de tensiuni, ceea ce creste compatibilitatea cu echipamentele USB. In plus, siguranțele dedicate cu rezistența scazuta asigura caderi mai mici de tensiune si ofera energie mai stabila si mai multa.

Suport SATA 6 Gbps
Seria de placi de baza GIGABYTE AMD 800 este dotata cu 6 porturi native de viteza mare SATA Revision 3.0 cu viteze de link de 6 Gbps ce dubleaza rata de transfer a datelor fata de SATA Revision 2.0 (3 Gbps). Porturile suporta mai multe configuratii RAID ce includ RAID 0, 1, 5 si 10 oferind utilizatorilor mai multe variante de stocare de date de mare performanta si fiabilitate.

O lista de carcase XL-ATX este disponibila pe pagina web GA-890FXA-UD7. Mai multe informatii despre placile de baza GIGABYTE GA-890FXA-UD7, GA-880GMA-UD2H si GA-870A-UD3 sunt disponibile pe paginile respective ale produselor. Mai multe informatii despre GIGABYTE On/Off Charge si 3x USB Power sunt disponibile la http://www.gigabyte.com.ro/FileList/WebPage/mb_on-off-charge/on-off-charge.htm si www.usb3motherboard.com.