hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Every Can Counts celebreaza Ziua Mondiala a Mediul prin International Recycling Tour 2023

Every Can Counts celebreaza Ziua Mondiala a Mediul prin International Recycling Tour 2023

calendar_month 30 Mai 2023, 12:05
 • Ambasadori ai reciclarii cu rucsacuri colorate si picturi murale impresionante din doze de aluminiu vor transforma, inca o data, spatiile publice in expozitii dedicate  sustenabilitatii in 16 tari.
    • In Romania, International Recycling Tour 2023 se desfasoara in orasele Bucuresti si Iasi, in zilele de 3 si 4 iunie.

Într-un angajament global pentru o lume mai circulară, Every Can Counts, o ințiativă non-profit dedicată reciclării, lansează cea de-a treia ediție a International Recycling Tour, o campanie de conștientizare internațională menită să marcheze Ziua Mondială a Mediului și să susțină cauza unui stil de viață sustenabil. Între 3-5 iunie, această inițiativă de reciclare de impact se va desfășura în 16 țări și va cuprinde 18 locații din Europa și Brazilia. De la metropole pline de viață până la parcuri urbane, de la plaje vibrante la festivaluri celebre, ambasadorii dedicați ai turului vor promova mesajul: „Dozele de băutură se reciclează la nesfârșit” și vor încuraja oamenii să se implice mai mult pentru a contribui la o economie cu adevărat circulară.

Echipați cu rucsacurile care atrag privirile, simbolizând obiectivul campaniei de a inspira reciclarea „din mers”, ambasadorii vor servi drept faruri ale conștiinței ecologice, captând atenția trecătorilor în timp ce îi invită să-și recicleze dozele goale pe loc. La această inițiativă participă Austria, Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Țările de Jos, Polonia, România, Serbia, Spania și Regatul Unit.

Reunindu-ne pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului și a arăta potențialul nesfârșit al reciclării aluminiului, ne propunem să inspirăm schimbarea comportamentului și să ajutăm la reciclarea 100% a dozelor în Europa și nu numai. De aceea îi invităm pe toți – consumatori, autorități locale, branduri și organizatori de evenimente — să ne unim forțele și să găsim modalități mai bune de reciclare fie că ne deplasăm, fie că ne distram.”, spune David Van Heuverswyn, Director Every Can Counts Europe.

În România, International Recycling Tour se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie în orașele București și Iași, unde oamenii vor fi invitați la o serie de acțiuni care să îi încurajeze să recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, prin acțiuni de ecologizare în parcuri, în zonele de food din centrele comerciale precum și în alte spații publice. La București, voluntarii vor fi prezenți în zona pietonală Calea Victoriei și Parcul Tineretului, iar la Iași, publicul este invitat să ia parte la acțiuni de colectare organizate sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 15:00, în zonele Palas Iași Mall, Parcul Copou și Palatul Culturii. Acțiunea este sprijinită de Palas Iași Mall, Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, ASMI - Asociația Studenților Matematicieni din Iași și de LS ETH - Liga Studenților Electrotehniști.Alături de partenerii noștri vom arăta oamenilor că gestul atât de firesc de a pune o doză din aluminiu folosită in containerul potrivit reprezintă normalitatea care ne va ajuta să trăim într-un mediu curat, fără surse de poluare si plăcut privirii. Totodată, acest eveniment își dorește să atragă un număr cât mai mare de oameni, care la rândul lor pot deveni ambasadori ai reciclării și transmite mai departe mesajul nostru.”, spune Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România

Instalații pop-up #PixelCan care transmit un mesaj de conștientizare față de mediu

Având în vedere succesul edițiilor anterioare, ediția International Recycling Tour de anul acesta prezintă instalații pop-up #PixelCan care vor fi prezentate în locații emblematice de la malurile Dunării din Viena și Budapesta până la Dun Laoghaire Pier din Dublin. Țările participante au făcut echipă cu artiști stradali locali talentați pentru a crea teme murale unice, inspirate de Ziua Mondială a Mediului.

PixelCan, o semnătură inovatoare a Every Can Counts deja premiată, este realizată din 2.000 de doze de băutură, aranjate pentru a forma picturi murale pixelate uimitoare. Aceste opere de artă impresionante nu numai că îi captivează pe privitori de la distanță, ci servesc și ca simbol al posibilităților infinite de reciclare a aluminiului. Vizitatorii instalațiilor #PixelCan, cât și cei care îi întâlnesc pe ambasadorii reciclării în orașele participante ale International Recycling Tour sunt încurajați să-și partajeze propriile fotografii și videoclipuri pe rețelele sociale, folosind hashtag-ul #IRT2023. Procedând astfel, ei devin parte a unei mișcări mai mari, răspândind conștientizarea despre turneu și inspirând pe alții să adopte practici durabile.

Lista completă a locațiilor:

Atena, Bari, Brasilia, Bruxelles, București, Budapesta, Dublin, Graz, Kotor, Iași, Londra, Marsilia, Sevilla, Praga, Utrecht, Viena, Varșovia și Zrenjanin. preprocess
 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?