Elis Pavaje a obtinut rezultate peste asteptari in primele 10 luni ale anului
3/35595
calendar_month 28 Nov 2023, 13:25


In primele 10 luni ale anului, rezultatele Elis Pavaje au depasit estimarile initiale previzionate pentru acest an. Cresterea peste asteptari a rezultatelor companiei este consecinta cresterii volumului de lucrari de infrastructura. Elis Pavaje isi mentine pozitia de lider de piata si inregistreaza astfel o crestere de peste 25% fata de anul 2022. Cea mai mare pondere in volumul de vanzari o reprezinta cele realizate prin intermediul companiilor de constructii si montaj, care au crescut cu 31% in primele luni ale anului.

In ciuda contextului economic dificil din acest an si a incertitudinilor din societate, Elis Pavaje anunta pentru al doilea an consecutiv depasirea semnificativa a estimarilor anuale. Produsele care contribuie cel mai mult la cifra de afaceri sunt pavelele si dalele, cu o pondere de peste 45% in valoarea vanzarilor de prefabricate din beton, urmate de borduri si rigole. Conform rezultatelor studiului sectorial realizat anual de Neomar Consulting pe piata prefabricatelor mici din beton, Elis Pavaje a avut in 2023 o cota de piata de 25,5%. Ponderea vanzarilor in functie de destinatie - spatii rezidentiale, versus zone comerciale sau industriale si infrastructura publica (drumuri si poduri) – s-a schimbat anul acesta in favoarea lucrarilor mari de infrastructura. Lucrarile de drumuri si autostrazi inregistreaza anul acesta o crestere accelerata, continuand sa evolueze pe trendul ascendent demarat in toamna anului trecut, cand s-a pus in aplicare legislatia privind actualizarea valorii contractelor cu nivelul majorat al preturilor materialelor de constructii.

Aceste lucrari au putut fi abordate de Elis Pavaje ca urmare a cresterii capacitatilor si randamentului de productie, dupa investitiile realizate de companie in noua fabrica de la Arad si in urma modernizarii facilitatilor de productie de la celelalte fabrici. Serviciile pentru lucrarile de infrastructura au fost gestionate atat prin colaboratori cat si prin resurse proprii ca urmare a dezvoltarii diviziei de antrepriza generala.

In urma unei investitii de 20 de milioane de euro, Elis Pavaje a deschis in 2022 la Arad o noua fabrica cu capacitate de productie de 7000 mp/zi, cu un flux de productie complet automatizat. Productia din aceasta unitate este destinata in mod special zonei de vest a tarii si ca platforma pentru dezvoltarea de noi produse urmarind in acest fel a raspunde unei cereri de piata tot mai diversificate.

„Succesul nostru se datoreaza unei echipe de oameni dedicati misiunii companiei, aceea de a produce prefabricate din beton sau de a asigura servicii de calitate pentru realizarea lucrarilor. In constructii, lucrarile sunt duse la bun sfarsit in termenul si standardele impuse de proiecte datorita flexibilitatii si atitudinii foarte bune a angajatului care vrea sa faca lucrurile bine. Mi-as dori ca reprezentantii guvernarii sa vada importanta strategica a industriei de constructii si sa conceapa programe dedicate pentru a pastra forta de munca in tara.” a declarat Emil Gota, Directorul General al Elis Pavaje.