hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Cumparaturile online in Romania: o plata pe an la 10 carduri

Cumparaturile online in Romania: o plata pe an la 10 carduri

calendar_month 23 Mar 2010, 11:52
“Tranzactiile online s-au cifrat la circa 1.5% din totalul de 84,4 milioane de plati cu cardul efectuate de romani la POS-uri din tara si strainatate in decursul anului trecut”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia Sistem, liderul pietei locale de microplati.

“Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduri active din Romania si nivelul actual de utilizare al lor in tranzactii pe Internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca 9 ani pentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru o plata online. In 2009 s-a inregistrat, in medie, o singura tranzactie online la 10 carduri”, apreciaza oficialul companiei.

Ca si volum de tranzactii, magazinele online au incasat anul trecut de la cumparatorii romani sub 3% din valoarea platilor totale prin card de peste 3,2 miliarde de euro.

In 2010, Eram considera ca se va depasi pragul de 1.500.000 de plati online prin card bancar, cifra ce reprezinta o crestere de peste 20% fata de 2009. Din aceste tranzactii, Netopia si-a propus sa proceseze circa 30%.

Compania, care prin serviciul mobilpay.ro asigura in prezent peste 80% din platile prin SMS din Romania a lansat in octombrie 2009 sistemul mobilpay de plati online prin card bancar, aplicand o politica de neutralitate si minima interferenta in relatiile comerciale ale partenerilor comercianti acceptatori.

“Adoptia sistemelor de plati online prin card in randul micilor comercianti a fost influentata pana acum si de comisioanele mari pe care acestia trebuiau sa le plateasca la volume mici de incasari. Mobilpay a decis sa incurajeze acest segment prin aplicarea, inca de la lansare, a unui comision unic, indiferent de volumul de tranzactionare” sustine fondatorul Netopia. “Astfel toti comerciantii ce vor procesa prin intermediul serviciului mobilpay vor avea aceleasi conditii, asezandu-i pe pozitii de egalitate din primul moment. Diferentele de comision sunt date de timpul de decontare", mai sustine managerul Netopia. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?