CSAT autorizeaza Metaminds pentru furnizarea de tehnologie proprie in cadrul infrastructurilor de interes national si a retelelor 5G
3/37011
calendar_month 03 Iul 2024, 11:05


Metaminds, dezvoltator de solutii de tehnologie pentru servicii digitale, a obtinut recent autorizarea pentru utilizarea tehnologiilor, echipamentelor si programelor software in infrastructurile de interes national si in retelele 5G, conform deciziei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Decizia, semnata de prim-ministrul Romaniei si publicata in Monitorul Oficial la data de 01.07.2024, confirma respectarea tuturor standardelor stricte de securitate si fiabilitate impuse de legislatia nationala si de rigorile Legii 163 / 2021. Obtinerea acestei autorizari subliniaza angajamentul companiei de a oferi solutii de tehnologie sigure si de incredere pentru infrastructurile de interes national si retelele 5G.    

Solutii inovatoare pentru viitorul digital al Romaniei

In cadrul procesului de  autorizare, au fost evaluate si doua produse inovatoare, dezvoltate intern, care vor sprijini Metaminds in eforturile sale de a furniza solutii de tehnologie pentru servicii digitale fiabile si eficiente, in beneficiul cetatenilor.

MetaMover este o solutie scalabila, fiabila si sigura pentru migrarea instantelor virtuale intre centre de date. MetaMover poate fi comparat cu un robot de mutare, specializat in transferul fisierelor digitale intre diferite servere, similar modului in care un robot logistic muta cutii intr-un depozit. Acesta ofera o interfata simpla ce implementeaza un flux de actiuni specifice, permitand autentificarea in cadrul celor doua centre de date (sursa si destinatie), selectarea instantelor virtuale si specificarea parametrilor de migrare sau replicare. MetaMover elimina erorile umane, optimizand activitatea si asigurand migrarea in paralel a instantelor virtuale, astfel incat toate datele sa ajunga in noua locatie exact asa cum erau in vechea locatie. 

TKPS este o platforma de evaluare si monitorizare unificata, care permite identificarea si remedierea imediata a problemelor de functionare in infrastructurile IT. Platforma functioneaza ca un medic, monitorizand sanatatea infrastructurii IT a unei companii sau institutii in timp real. TKPS foloseste algoritmi avansati pentru a analiza datele si a oferi perspective detaliate asupra starii infrastructurii, prevenind defectiunile si asigurand functionarea optima a aplicatiilor si resurselor. Platforma ofera suport pentru detectarea anomaliilor, analiza problemelor si interventia rapida in punctele critice. 

Metaminds continua sa investeasca in inovatie si excelenta, oferind solutii de tehnologie pentru sisteme digitale care sa raspunda nevoilor actuale si viitoare ale societatii. Prin autorizarea recent obtinuta si lansarea noilor produse, compania isi reafirma angajamentul de a depasi asteptarile si de a asigura o transformare digitala sustenabila si eficienta in beneficiul tuturor cetatenilor.