Crestere de 100% a tentativelor de frauda tip Pig Butchering
/
calendar_month 07 Sep 2023, 14:00


Platforma globala de schimb de criptomonede Binance avertizeaza ca tentativele de frauda tip „Pig Butchering” au crescut cu 100,5% din 2022 pana in prezent si prezinta un set de masuri de siguranta pentru utilizatori.

O inselatorie de acest tip este o frauda de investitii care vizeaza utilizatori neexperimentati sau precipitati. In acest sens, victimele sunt atrase cu promisiuni de randamente mari si un stil de viata luxos.

Manipulatorii intra in gratiile victimelor construind in timp un sentiment de incredere, studiindu-le indeaproape si aratandu-le profiturile initiale ale investitiei lor. Odata ce increderea victimelor este castigata si investesc sume mai mari de bani pe platforma frauduloasa, escrocii dispar brusc cu fondurile victimelor.

Frauda poarta numele de „Pig Butchering”, deoarece escrocii „ingrasa victimele” cu castiguri false inainte de a le „sacrifica” pentru restul banilor lor. Este important de retinut ca tehnici similare au fost folosite de ani de zile in diverse tipuri de frauda, iar consumatorii trebuie sa fie constienti ca aceste escrocherii nu se limiteaza la spatiul cripto.

Cum poate fi prevenita frauda

Atentie la ofertele care par prea bune ca sa fie adevarate: Randamentele mari cu risc scazut sau nul sunt, adesea, un semn de alarma. Este necesara o verificare din cu surse de informatii de incredere.

Cercetare amanuntita: este necesar sa fie investigate oportunitatea de investitie, compania, persoanele implicate si segmentul de piata specific. Sunt utile recenziile online, forumurile si retelele de socializare pentru experientele si feedback-ul altora.  

Verificarea credibilitatii: este necesara verificarea ca platforma de investitii sau persoana are licente, inregistrari corespunzatoare si este autorizata sa opereze intr-o anume jurisdictie. Investitiile au loc doar prin canale oficiale si nu prin platforme de social media sau persoane fizice.

Decizii fara graba: escrocii creeaza adesea un sentiment de urgenta pentru a presa victimele sa ia decizii pripite. Utilizatorii trebuie sa ia in considerare daca persoana cu care comunica preseaza in vreun fel anumite actiuni sau inoculeaza sentimentul unei pierderi, in lipsa actiunii imediate.

Atentie la schemele secrete sau complexe: Escrocii pot prezenta investitiile lor ca oportunitati exclusive sau pot folosi jargon complex, pentru a le face sa para legitime. Este necesara claritatea in orice oportunitate de investitie.

Informatiile personale: Utilizatorii nu trebuie sa distribuie niciodata informatii personale sau financiare sensibile, cum ar fi parole sau chei private, cu nimeni, chiar daca pretind ca reprezinta o entitate de incredere.  

Scepticism cu privire la ofertele nesolicitate: Fiecare e-mail, mesaj sau apel nesolicitat oferind o oportunitate de investitie trebuie abordat cu prudenta si scepticism, chiar daca pretind ca vin din recomandari cunoscute.  

Investitii monitorizate: Este necesara pastrarea evidentei investitiilor si o comunicare deschisa cu platforma de investitii. Modificarile frecvente neexplicate sau dificultatile in obtinerea de informatii pot fi semne de alarma.

Binance este liderul mondial in materie de ecosistem blockchain si furnizor de infrastructura pentru criptomonede, cu o suita de produse financiare care include cea mai mare bursa de active digitale in functie de volum. De incredere pentru milioane de oameni din intreaga lume, platforma Binance este dedicata cresterii libertatii banilor pentru utilizatori si dispune de un portofoliu unic de produse si oferte cripto, inclusiv: tranzactionare si finante, educatie, date si cercetare, binele social, investitii si incubare, solutii de descentralizare si infrastructura si multe altele.Pentru mai multe informatii, accesati https://binance.com/ro.