Conducerea OMRO si a fintechului Filbo se schimba incepand cu 1 august 2023
3/35154
calendar_month 02 Aug 2023, 10:25

OMRO IFN, compania care ofera solutii financiare de aproape 30 de ani intreprinderilor mici, mijlocii si microintreprinderilor, precum si afacerilor din agricultura din Romania si care, in 2020, a pus bazele fintech-ului Filbo – solutia de finantare 100% digitala pentru micii antreprenori, anunta schimbarea conducerii. Incepand cu 1 august 2023, Georgiana Andrei preia rolul de CEO, alaturi de Robert Maftei, Deputy CEO.

Cu o experienta de peste 15 ani in servicii financiare, atat in institutii financiar-bancare, cat si non bancare, Georgiana Andrei are o vasta expertiza in managementul financiar acumulata in companii precum GE Money sau Banca Comerciala Romana (membra Erste Group). Noul CEO s-a alaturat companiei in anul 2020 ca Chief Financial Officer al OMRO si Filbo, cu scopul de a crea un ecosistem usor accesibil micilor antreprenori care au nevoie de finantare pentru dezvoltarea afacerii, preluand in 2022 rolul de Deputy CEO, coordonand atat activitatea financiara a companiei, cat si zona de tehnologie si dezvoltare a proceselor interne pentru eficientizarea operatiunilor.

„Este o onoare sa preiau functia de Director General al OMRO si Filbo, una dintre primele companii de microfinantare din Romania. Vom continua sa ne concentram pe misiunea de a sprijini micii antreprenori oferindu-le o solutie complet digitala pentru accesul la serviciile financiare. In prezent, acest segment de piata se confrunta cu mari provocari financiare si este o discrepanta de aproape 45 de miliarde euro intre nevoia de finantare a microintreprinderilor din Romania si ceea ce se intampla in realitatea curenta a finantarilor acordate. Ca motor al economiei, aceste mici afaceri au diverse nevoi de acoperit, de la capital de lucru, investitii pentru dezvoltare, pana la acoperirea costurilor pregatirii campaniilor agricole, iar scopul nostru este sa-i sprijinim in oricare etapa a evolutiei lor prin solutii financiare eficiente si rapide”, declara Georgiana Andrei, noul Director General al companiei OMRO & Filbo.

Robert Maftei, noul Director General Adjunct al companiei, are o experienta de peste 20 de ani in servicii financiare, gestionarea dezvoltarii afacerilor si transformarea organizationala, acumulata in domenii precum banking, leasing financiar, leasing operational, precum si industria auto. De-a lungul timpului, noul director general adjunct al OMRO si Filbo a gestionat atingerea unor obiective ambitioase atat in cadrul unor mari corporatii financiare, cat si in mediul antreprenorial, activand in companii precum UniCredit, BRD si Arval (parte a grupului BNP Paribas). Robert Maftei are o pregatire educationala solida, absolvind un program de Executive MBA al Universitatii de Business si Economie din Viena si un doctorat in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti.
 
„Sunt incantat sa ma alatur echipei OMRO si Filbo, ocupandu-ma de continuarea dezvoltarii microfinantarii atat in ceea ce priveste abordarea clasica de finantare inceputa de OMRO in urma cu aproape 30 de ani, cat si cresterea fintech-ului Filbo care a debutat in ultimii ani cu o abordare complet digitala a finantarii microcompaniilor. M-a incantat potentialul de crestere din acest segment de piata care reprezinta peste 90% din numarul firmelor din Romania, dar care nu isi gaseste foarte usor solutii de finantare in oferta bancilor. Potentialul de a crea noi parteneriate de tip embedded finance deschide noi oportunitati de crestere. Am fost intotdeauna incantat sa fiu in avangarda utilizarii tehnologiei in felul in care finantarea se reinventeaza”, declara Robert Maftei, noul Director General Adjunct al OMRO si Filbo.OMRO si Filbo ofera finantare micilor antreprenori din diverse domenii de activitate, sustinand transformarea si dezvoltarea mediului antreprenorial romanesc. In anul 2022, majoritatea creditelor au fost generate de fintech-ul Filbo, reprezentand 67% din totalul creditelor acordate de institutia financiara.