hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Comertul electronic a crescut cu 70% in primele trei luni ale anului

Comertul electronic a crescut cu 70% in primele trei luni ale anului

calendar_month 08 Apr 2010, 16:49
In primul trimestru din 2010, volumul tranzactiilor online cu card bancar din Romania s-a ridicat la 31,85 de milioane de euro, in crestere cu 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard. in acest interval s-au procesat 603.437 de tranzactii.

„Aceste rezultate sunt incurajatoare pentru piata romaneasca de comert electronic. Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acest prim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatori in mediul online. Comertul electronic ramane in continuare un domeniu cu potential de crestere,” a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.
Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzactii, la o valoare de 30,25 de milioane de euro.

In primele trei luni ale lui 2010 valoarea medie a unei tranzactii a fost de 52 de euro, in scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand valoarea inregistrata a fost de 77 de euro. Aceasta valoare este explicata, pe de o parte, de intrarea unor noi jucatori cu produse si servicii cu valori mai mici, dar si de faptul ca majoritatea firmelor si magazinelor online au oferit promotii.

Cele mai comercializate produse online in aceasta perioada fac parte din categoriile: telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, etail si divertisment. Cea mai spectaculoasa crestere a numarului de tranzactii s-a inregistrat in domeniul turismului – cu 270% mai mult fata de anul trecut. “Turismul este una dintre industriile pe a carei crestere am pariat anul acesta si ma bucur ca rezultatele obtinute pana acum ne confirma estimarile. Acest lucru demonstreaza ca, atat cumparatorii, cat si operatorii de turism au inteles avantajele pe care le ofera comertul electronic in domeniul lor de activitate”, a mai declarat reprezentantul ePayment.

O evolutie buna au inregistrat si domeniile telecom, plata utilitatilor si divertisment unde, comparativ cu anul trecut, numarul tranzactiilor a crescut cu 230%, 178% si respectiv 160%. Cresterile inregistrate in aceste domenii indica faptul ca, in randul utilizatorilor, s-a creat o obisnuinta a platii online cu cardul pentru cheltuielile recurente, dar si pentru achizitii noi.

“Plata utilitatilor este unul dintre domeniile-cheie anul acesta. in perioada urmatoare vom asista la o crestere substantiala a numarului de tranzactii in acest domeniu. Pentru urmatoarele luni ne asteptam la evolutii bune si in turism, tinand cont ca vacanta de vara se apropie, dar si in divertisment. in ansamblu, comertul electronic isi va mentine tendinta de crestere pana la finalul anului, comparativ cu 2009”, a afirmat Carmen Sebe. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?