
Noul centru de operatiuni de securitate (SOC) consolideaza serviciile administrate Bitdefender de detectie si raspuns
Bitdefender, lider global in domeniul securitatii cibernetice, a deschis un nou centru de operatiuni de securitate (SOC) in Singapore pentru a raspunde nevoilor clientilor si a sustine extinderea portofoliului Bitdefender de servicii administrate de detectie si raspuns (MDR), Bitdefender Offensive Security Services, precum si a altor solutii de securitate. Noul SOC imbunatateste capacitatea Bitdefender de a-si servi clientii cu sediul in Asia-Pacific, dar si companii multinationale active in regiune.
„Crearea unui SOC in regiunea Asia-Pacific reprezinta un pas strategic in procesul de dezvoltare si inovare al serviciilor administrate Bitdefender de detectie si raspuns si a solutiilor de securitate pentru companii pe masura ce suprafata de atac creste. Aceasta extindere ne permite sa oferim organizatiilor prezente in Asia-Pacific solutii superioare de preventie, detectie si raspuns, gestionate de catre o echipa de elita de experti in securitate cibernetica, care inteleg peisajul amenintarilor in continua evolutie, cerintele de reglementare si alte provocari complexe specifice regiunii. Ansamblul nostru SOC transcende limitele geografice si barierele lingvistice pentru a proteja neincetat mediile de securitate, indiferent de fusul orar”, spune Andrei Florescu, presedinte si general manager pentru solutii de business in cadrul Bitdefender.
Compania de analiza Gartner® mentiona intr-un raport ca „pana in 2025, 60% dintre organizatii vor folosi activ capacitati de izolare a amenintarilor de la distanta oferite in mod direct de catre furnizorii de servicii administrate de detectie si raspuns, comparativ cu 30% in 2023”. In plus, potrivit unui studiu global care a vizat peste 400 de profesionisti in securitate informatica, aproape 99% dintre respondenti au spus ca folosirea unui furnizor administrat de securitate este un element esential pentru programele lor de securitate, mentionand capacitatile de monitorizare 24x7, abilitatea de a reduce presiunea asupra resurselor interne de IT si capacitatile proactive de threat hunting ca fiind cele mai importante.
Centrele de operatiuni de securitate Bitdefender aflate in Statele Unite ale Americii, Romania si Singapore actioneaza drept piloni fundamentali in securitatea cibernetica, colectand informatii de securitate informatica in timp real transmise de catre Bitdefender Global Protective Network, o retea extinsa de sute de milioane de senzori care colecteaza in mod permanent date despre amenintari la nivel global. Acestea gazduiesc, de asemenea, infrastructura, tehnologia si echipele de analisti necesari pentru a oferi servicii permanente de monitorizare a amenintarilor, de detectie si raspuns, threat hunting si asistenta catre clientii Bitdefender. Fiecare centru de operatiuni de securitate are capacitati complete de asistenta pentru a detecta, verifica, izola si elimina amenintarile in timp rapid.
Centrele de operatiuni de securitate gazduiesc, totodata, Bitdefender Offensive Cybersecurity Services concepute pentru a evalua, identifica si remedia carentele de securitate in mediul unei organizatii (on premises, cloud, hibrid) pe baza testelor de penetrare si a atacurilor simulate de catre echipe specializate (Red Team). Aceste servicii gestionate de catre hackeri etici acreditati CREST, completeaza portofoliul companiei de servicii administrate de detectie si raspuns oferind mijloace proactive de a intari mediile de securitate, de a reduce riscurile si de a indeplini cerintele de conformitate.
Lider dovedit in domeniul securitatii cibernetice
Bitdefender continua sa conduca evaluarile tehnologice independente recunoscute la nivel global pentru solutiile si serviciile de securitate cibernetica.
Compania a obtinut, pentru trei ani consecutivi, cel mai inalt nivel de detectie pentru toti pasii principali din cadrul evaluarii MITRE Engenuity ATT&CK® Enterprise. Bitdefender s-a evidentiat in cadrul Business Security Test desfasurat de AV-Comparatives si a fost recunoscuta drept „Lider Strategic” in raportul sau dedicat Endpoint Prevention and Response.
Recent, Bitdefender a fost numit Lider in Raportul The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023 care a evaluat 13 furnizori pe baza a 25 de criterii, inclusiv prevenirea amenintarilor informatice, a exploiturilor, remedierea atacurilor, inovatia, adoptia de tehnologii, flexibilitatea si transparenta in preturi si altele.




