Binance: Lupta impotriva criminalitatii destructureaza retele internationale si creste siguranta ecosistemului blockchain
calendar_month 09 Feb 2024, 13:25


Binance, lider al industriei Web3, cu o cultura centrata pe utilizatori, lupta impotriva criminalitatii si, alaturi de autoritati, destructureaza retele internationale si creste siguranta ecosistemului blockchain.
  
Echipele de securitate si investigatii ale Binance au reusit sa opreasca retele criminale internationale, au intervenit in cazuri majore de hacking, au ajutat la solutionarea unor infractiuni impotriva persoanelor si au combatut escrocheriile online, ducand la recuperari semnificative de active si arestari.

Binance investeste resurse semnificative si depune eforturi considerabile in aceste masuri, pentru a avea grija de comunitate, asa cum se exemplifica prin numeroase cazuri in care actiunile companiei au dus la recuperarea activelor furate.

Unele retele criminale internationale de amploare, ba chiar si grupuri teroriste, folosesc active digitale pentru a transfera fonduri peste granite. Cu toate acestea, facand acest lucru, ele se expun riscului de a fi urmarite de catre investigatorii blockchain care profita de natura transparenta a criptomonedelor. Prin cooperarea cu autopritatile national, echipele Binance contribuie la combaterea infractorilor cibernetici si a terorismului.

In 2020, Binance a colaborat cu Politia Cibernetica din Ucraina la Proiectul Bulletproof Exchanger, care a vizat urmarirea tranzactiilor dintre Binance si entitati cu grad ridicat de risc. Acest lucru a condus la identificarea si arestarea unei organizatii de infractori cibernetici responsabila pentru o campanie de ransomware si spalare a peste 42 de milioane de dolari in criptomonede in doi ani.

In anul urmator, investigatorii Binance au participat la o investigatie internationala alaturi de Politia Cibernetica din Ucraina, Biroul Cibernetic al Agentiei Nationale de Politie din Coreea, fortele de ordine din SUA, Garda Civila Spaniola si Biroul Federal de Politie al Elvetiei, printre altii, care a dus la arestarea membrilor FANCYCAT, o retea prolifica de infractori cibernetici responsabila pentru daune de peste 500 de milioane de dolari prin atacuri cibernetice si spalare de bani din operatiuni pe dark web si atacuri cibernetice de mare amploare.

Instrumentul de analiza AML al Binance a detectat activitati suspecte pe platforma Binance si a extins grupul de suspecti. Dupa ce a cartografiat intregul retea de suspecti, echipa a colaborat cu companii private de analiza blockchain, TRM Labs si Crystal, pentru a analiza activitatea on-chain, ceea ce a dus in cele din urma la identificarea si arestarea eventuala a membrilor FANCYCAT.

Intr-un caz antiterorist de notorietate din 2023, Binance, in colaborare cu Banca Nationala a Tadjikistanului si firma de analiza blockchain TRM Labs, a contribuit la un efort care a condus la arestarea mai multor membri cheie ai grupului terorist Statul Islamic – Khorasan Province (ISKP).   Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?