Binance lanseaza copierea tranzactiilor pe piata spot, permitand utilizatorilor sa execute automat aceleasi tranzactii ca ale trader-ilor recunoscuti
3/36558
calendar_month 25 Apr 2024, 13:45


Binance, ecosistemul blockchain de top ce sustine cea mai mare platforma crypto din lume ca volum al tranzactiilor, anunta lansarea instrumentului de tranzactionare spot cu optiune de copiere. Functia este, de acum, disponibila utilizatorilor experimentati care indeplinesc cerintele minime privind dimensiunea portofoliului pentru a se inregistra ca trader-i lideri si va fi implementata complet pentru toti utilizatorii in luna mai 2024.

Lansarea tranzactionarii prin copiere la vedere extinde oferta deja diversa si populara a Binance de instrumente automate de tranzactionare spot, care include Spot Grid Trading, Dollar-Cost Averaging (DCA) si Rebalancing Bot. Beneficiile utilizarii instrumentelor automate de tranzactionare, cum ar fi tranzactionarea spot cu optiune de copiere, includ:

    • Acoperire 24/7: Instrumentele automate de tranzactionare le permit utilizatorilor un control mai bun asupra modului in care aleg sa participe pe piata cripto, care tranzactioneaza 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana;
    • Viteza si eficienta: Dupa ce un utilizator isi seteaza strategiile si parametrii de tranzactionare, instrumentele automate de tranzactionare pot procesa cantitati mari de date de piata si pot executa ordine in milisecunde, depasind ceea ce utilizatorul individual poate face altfel, singur;
    • Fara impulsivitate in procesul decizional: Instrumentele automate de tranzactionare ii ajuta pe utilizatori sa evite tranzactionarea emotionala sau impulsiva, deoarece functioneaza conform strategiilor si parametrilor de tranzactionare prestabilite;
    • Diversificare si gestionare a riscurilor: Cu o gama de instrumente automate de tranzactionare in continua crestere, utilizatorii au la dispozitie mai multe instrumente de diversificare si gestionare a riscurilor.

Tranzactionarea prin copiere le permite utilizatorilor sa urmareasca si sa execute automat aceleasi tranzactii ca ale trader-ilor lideri, permitandu-le sa profite de experienta altor utilizatori, tehnicile de tranzactionare si strategiile de gestionare a riscurilor. Trader-ii lideri isi pot monetiza expertiza, atunci cand isi pun la dispozitie portofoliul pentru copiere.

Rohit Wad, Director Tehnologic la Binance, a declarat: „La Binance, ascultam intotdeauna utilizatorii nostri si integram feedbackul lor in produsele noastre. Utilizatorii nostri ne ofera idei grozave pentru ca, de foarte multe ori, ei stiu ce functioneaza produsele in cel mai bun mod pentru ei. Tranzactionarea spot prin copiere este o astfel de idee care a venit din feedbackul comunitatii. Acesta este un instrument excellent, care automatizeaza tranzactionarea pentru utilizatorii nostri si le ofera posibilitatea de a incerca noi strategii”.

Binance a lansat, pentru prima data, tranzactionarea prin copiere pentru produsele sale futures cu lichiditate ridicata in regiuni selectate in octombrie 2023. Pe pietele in care sunt disponibile atat tranzactionarea spot prin copiere, cat si futures, utilizatorii vor avea o flexibilitate si mai mare in modul in care isi gestioneaza strategiile si portofoliul general.

Utilizatorii Binance pot deveni, simultan, trader-i lideri si copiatori. Fiecare utilizator poate avea un cont de trader lider si poate copia pana la zece portofolii de trader-i lideri. Trader-ii lideri primesc o cota de profit de 10% si o reducere de 10% la comisionul de tranzactionare de la copiatorii care le replica tranzactiile. Copiatorii pot examina indicatorii de performanta ai trader-ilor lideri, cum ar fi soldul castig-pierdere, si ii pot alege pe cei pe care doresc sa ii urmeze, stabilindu-si, in acelasi timp, propriile controale ale riscurilor.Beneficiile tranzactionarii spot prin copiere, pentru trader-ii lideri, includ:

    • Usor de utilizat: Inregistrare simpla; 
    • Baza vasta de utilizatori: Milioane de potentiali copiatori;
    • Plati regulate: Platile sunt trimise saptamanal.

Beneficiile tranzactionarii spot prin copiere pentru cei care replica liderii includ:
    • Usor de utilizat: Interfata facila, care face copierea tranzactiilor simpla;
    • Invatare: Experienta traderilor lideri, utila pentru a invata strategii de tranzactionare;
    • Transparenta: Indicatorii de performanta ai traderilor lideri sunt usor accesibili;
    • Accesibila: Structura taxelor, competitiva pe piata, face tranzactionarea accesibila.
    • 
Tranzactionarea spot prin copiere este disponibila acum pe site-ul Binance pentru traderii lideri si va fi introdusa treptat in aplicatia Binance.