Binance Labs: 25 de investitii in peisajul Web3, in 2023
calendar_month 01 Feb 2024, 12:00


Binance Labs, filiala Binance de capital de risc si incubatie, al carei scop este sa identifice si sa sustina fondatorii cu idei inovatoare care dezvolta proiecte ce modeleaza viitorul industriei Web3, a derulat 25 de investitii, in anul 2023.

Finantarea Crypto VC s-a confruntat cu dificultati in 2023, cu T3 raportand o scadere de 36% a capitalizarii si a numarului de tranzactii in comparatie cu anul precedent.

Potrivit Messari, Binance Labs a fost cel mai activ VC in T2 si T3 din 2023, in special in sectorul DeFi si Web3 Gaming.

Principalele puncte ale investitiei Binance Labs in 2023:

Infrastructura

    • Investitie de 10 milioane USD in Neutron, platforma de contracte inteligente cross-chain pe Cosmos, care a fost primul lant care a lansat Replicated Security.

    • Investitie in AltLayer prin Programul MVB 6. AltLayer este un sistem de straturi de executie dedicate aplicatiilor extrem de scalabile, care deriva din securitatea unui L1/L2 subiacent.

DeFi

    • Investitie in Radiant Capital, un protocol de creditare si imprumut care creeaza o punte intre lichiditatile fragmentate din DeFi.

    • Investitie de 5 milioane USD in tokenul Curve DAO (CRV), care sustine Curve si implementarea acestuia pe BNB Chain.

    • Investitie de 10 milioane USD in Protocolul Helio, un protocol descentralizat de creditare si imprumut al monedelor stabile pe BNB Chain care ofera StaaS si LS pe mai multe lanturi

Jocuri Web3

    • Investitie de 15 milioane de dolari in Xterio, o platforma de jocuri Web3 si un editor realizat de experti in jocuri, care creeaza o punte intre jocurile gratuite si cele on-chain.

    • Finantare seed pentru GOMBLE, un dezvoltator sud-coreean de jocuri de relaxare bazate pe blockchain si afiliat al editorului de jocuri, 111Percent. 

    • Investitii in Sleepless AI prin programul MVB 6. Sleepless AI este un joc cu personaje virtuale AI bazat pe blockchain, care utilizeaza AIGC si LLM-uri pentru a crea un joc bogat bazat pe poveste si interactiuni care evolueaza organic odata cu personajele. 

Instrumente

    • Investitie in stadiu incipient in Delphinus Lab, un furnizor de infrastructura care a implementat prima masina virtuala zkWASM cu sursa deschisa cunoscuta.

    • Investitie in Arkham Token (ARKM), tokenul nativ al Arkham, care alimenteaza economia sa de informatii, Intel-to-Earn.

Teza de investitii Binance Labs continua sa sprijine proiecte care pun bazele unui ecosistem durabil si favorizeaza scalabilitatea, explorand simultan straturi de aplicatii care faciliteaza adoptarea in masa a aplicatiilor blockchain.

Investitiile din 2023 s-au concentrat asupra infrastructurii si instrumentelor sustinute de tehnicile Zero-Knowledge Proof, Web3 Gaming care catalizeaza adoptarea pe scara larga si inovatiile in DeFi care fac progrese majore pentru Web3.

Investitiile Binance Labs sunt agnostice fata de lant si agnostice fata de stadiu, cu un accent principal pe sustinerea succesului proiectelor in stadiu incipient, prin programele sale de incubatie.

Din 2018, portofoliul Binance Labs include 250 de proiecte din 25 de tari, cu o rata de rentabilitate a investitiilor de 14X.

Investitiile Binance Labs in Web3 au dus la sustinerea unor companii notabile precum: Optimism, LayerZero, Celestia, Aptos, Mysten Labs, Trust Wallet.Peste 50 de companii din portofoliu au fost incubatii ale Binance Labs, inclusiv Dune Analytics, Injective Labs, Polygon si SafePal.

Puteti citi mai multe despre investitiile Binance Labs, aici: https://www.binance.com/ro/blog/ecosystem/retrospectiva-anului-2023-pentru-binance-labs-4223213353998796996