Binance Academy si BNB Chain lanseaza un program educational personalizat pentru dezvoltatori
calendar_month 11 Apr 2024, 10:25

Binance Academy, platforma de educatie cripto, colaboreaza cu BNB Chain, cel mai mare blockchain layer-1 dupa numarul de utilizatori, pentru a lansa un program nou de specializare in dezvoltarea pe BNB Chain. Acesta este conceput pentru a pregati dezvoltatorii de software sa creeze proiecte in industria Web3 si blockchain.

Programul nu necesita cunostinte anterioare despre fundamentele blockchain si este furnizat complet gratuit.

Programul cuprinde douazeci de cursuri in limba engleza, fiecare cuprinzand intre doua si sase videoclipuri. Subiectele abordate includ Notiuni de baza despre blockchain, BNB Chain, Contracte inteligente, Solidity, Web3, Aplicatii descentralizate (DApps), Oracles, DeFi, Token-uri BEP-20, Arhitectura Greenfield, printre altele. Specializarea utilizeaza o varietate de materiale didactice interesante, proiecte si evaluari notate.
La finalizarea cu succes a cursului, participantii primesc un certificat digital, confirmandu-le cunostintele dobandite si deschizandu-le calea catre noi oportunitati in industria blockchain.

Dezvoltari pentru o adoptie de masa

Scopul acestui demers este de a sprijini adoptarea Web3 la scara larga, ajutand mai multi oameni sa devina dezvoltatori pe blockchain. BNB Chain adauga acest program educational setului sau de programe de asistenta pentru dezvoltatori, care permit indivizilor fie sa isi inceapa calatoria in dezvoltarea Web3, fie sa isi imbunatateasca cunostintele si abilitatile, prin dobandirea unor baze solide in dezvoltarea BNB Chain.

Yi He, cofondatorul Binance, a subliniat rolul critic al educatiei in stimularea adoptarii si dezvoltarii Web3: „Blockchain si Web3 stabilesc un precedent in inovatiile din industrii din intreaga lume. Educatia este esentiala pentru dezvoltarea si adoptarea ulterioara si ofera noi oportunitati indivizilor, pe masura ce aceste tehnologii ne modeleaza viitorul si economia globala. Ne propunem sa facem educatia accesibila, aspect ce reprezinta o parte centrala a principiilor noastre axate pe utilizatori si a misiunii de a creste accesibilitatea financiara si inovatia durabila. Cu acest program specializat de dezvoltatorii de blockchain, speram sa incurajam si sa sprijinim mai multi oameni sa faca parte din construirea viitorului acestor tehnologii noi, care urmeaza sa ne schimbe societatea si sa revolutioneze industriile”.

In ultimii ani, ecosistemul BNB Chain a inregistrat o crestere sustinuta. opBNB se claseaza acum pe locul 1 ca blockchain dupa utilizatorii activi zilnic (DAU) si proceseaza 71 de milioane de tranzactii zilnice, la un cost mediu de 0,001 USD. In plus, BNB Smart Chain (BSC) este lider ca blockchain L1 ca DAU si are o valoare totala blocata ce depaseste 4 miliarde de dolari. BNB Chain s-a impus cu fermitate ca un ecosistem blockchain de top bazat pe comunitate.

Aceasta colaborare cu BNB Chain se adauga la initiativele globale de educatie existente ale Binance Academy, cum ar fi publicarea regulata de continut educational multimedia accesibil gratuit, campaniile Learn & Earn si Programul University Outreach, creand un sistem cuprinzator care ajuta milioane de oameni sa se alature economiei digitale. In plus, aceasta contribuie la initiativele de sprijin pentru dezvoltatorii de la BNB Chain, care includ programul Most Valuable Builder (MVB), granturi precum programele TVL, DAU Incentive si Kickstart.