Binance Academy anunta o crestere de 62% a utilizatorilor ce se educa activ despre cripto; pietele emergente conduc
3/35315
calendar_month 05 Oct 2023, 12:39


Binance Academy, platforma de invatare blockchain si cripto a Binance, prezinta tendintele in educatia cripto in 2023 la inceputul noului an scolar, iar  rezultatele arata ca intre septembrie 2022 si august 2023, numarul  de utilizatori care au interactionat cu Binance Academy a crescut cu 62%. 

Mai mult, totalul persoanelor care au acumulat cunostinte despre criptomonede si tehnologia blockchain pe platforma de la infiintarea acesteia, din 2018, a ajuns la 39 de milioane.

Potrivit datelor Binance Academy, cele mai populare subiecte in educatia cripto de pana acum in 2023 sunt Metaverse, Bitcoin, portofelele cripto si candlesticks. Articolele de nivel incepator care se concentreaza pe modul de a tranzactiona, pe definirea tehnologiei blockchain si pe utilizarea portofelelor cripto au devenit cel mai popular continut din Binance Academy. 

Spre deosebire de tendintele de anul trecut, interesul pentru NFT-uri a scazut in 2023, in timp ce activitatile de tranzactionare si investitii raman relevante. In mod similar, interesul pentru portofelele cripto si Bitcoin indica o adoptie in crestere a criptomonedelor. Interesul pentru Metaverse semnaleaza atractia tot mai mare a jocurilor metaverse-centric precum Roblox, precum si a marilor branduri precum Nike, Chipotle, Gucci si Walmart.

In 2023, interesul pentru educatia cripto s-a extins in multe tari din intreaga lume, in special in pietele emergente precum India, Bangladesh, Turcia, Ucraina si Indonezia - toate acestea situandu-se in topul tarilor in care utilizatorii care cauta educatie in domeniul cripto pe Binance Academy.

„Confruntati cu o inflatie ridicata si un acces limitat la finantele traditionale, oamenii cauta alternative pentru a-si proteja veniturile", a declarat Yi He, cofondator al Binance. „Cripto este solutia. Pe masura ce oamenii devin dornici de cunostinte despre cripto pentru a lua decizii financiare informate, educatia oferita de Binance Academy devine cruciala pentru propria lor libertate financiara."

Acest interes crescut pentru educatia cripto nu vine doar din partea utilizatorilor individuali, ci si din partea organizatiilor educationale. Pe masura ce nevoia de profesionisti in industria cripto si blockchain creste, Binance Academy a colaboreaza cu peste 180 de universitati - o crestere fata de cele 73 de universitati din 2022 - pentru organizarea de ateliere si evenimente educationale, precum si pentru crearea de cursuri si curriculum. Numarul acestor parteneriate s-a dublat in 2023, atragand peste 15.000 de studenti din intreaga lume.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?